JAV Atstovų Rūmai grįžta iš atostogų balsuoti dėl pašto

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi sekmadienį paskelbė šią savaitę atšaukianti įstatymų leidėjus iš vasaros atostogų balsuoti dėl anksčiau parengto pašto apsaugos įstatymo projekto.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi sekmadienį paskelbė šią savaitę atšaukianti įstatymų leidėjus iš vasaros atostogų balsuoti dėl anksčiau parengto pašto apsaugos įstatymo projekto.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
JAV Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi sekmadienį paskelbė šią savaitę atšaukianti įstatymų leidėjus iš vasaros atostogų balsuoti dėl anksčiau parengto pašto apsaugos įstatymo projekto.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2020, 9:25 AM

Laiške Atstovų Rūmų nariams N. Pelosi rašė, kad balsavimui bus pateiktas įstatymo projektas, kuriuo draudžiama kaip nors keisti 2020 metų sausio 1-ąją buvusį pašto paslaugų mastą.

N. Pelosi padėjėjas sakė, kad posėdis galėtų įvykti šios savaitės šeštadienį.

Atstovų Rūmų pirmininkė ir Senato demokratų mažumos lyderis Chuckas Schumeras penktadienį bendrame pareiškime nurodė: „Prezidentas, jo draugai ir respublikonai Kongrese toliau vykdo visuotinį pašto ir jo vaidmens užtikrinant 2020 metų rinkimų sąžiningumą puolimą.“

„Prezidentas atvirai pasakė, jog siekdamas savo paties perrinkimo manipuliuos pašto darbu, kad rinkėjai negalėtų balsuoti. Paties prezidento žodžiai patvirtina: kad laimėtų, jam reikia sukčiauti“, – sakoma pareiškime.

Prezidentas Donaldas Trumpas nepritaria balsavimui paštu per lapkritį įvyksiančius rinkimus, nors ši balsavimo forma vadinama tinkama koronaviruso plitimo sąlygomis. Prezidento nuomone, balsavimas paštu gali nulemti masinį klastojimą ir vėlavimą skaičiuojant balsus.

Demokratai kaltina D. Trumpą tuo, kad jis sabotuoja pašto darbą ir net specialiai bando trukdyti pristatyti siuntas, taip siekdamas turėti argumentų prieš balsavimą paštu.

Artėjant rinkimams, D. Trumpas ėmėsi precedento neturinčio išpuolio prieš JAV pašto tarnybą (USPS), priešindamasis pastangoms skirti daugiau lėšų agentūrai pagal didelį naują skatinimo paketą, nors pokyčiai lėmė siuntų vėlavimus.

„Jiems reikia tų pinigų, kad paštas galėtų dirbti ir priimti visus tuos milijonus balsalapių“, – D. Trumpas ketvirtadienį sakė „Fox News“ ir pridūrė: „Bet jei jie negaus jų,.. tai reiškia, kad nebus galima turėti visuotinio balsavimo paštu.“

Kai kurioms valstijoms dėl pandemijos plečiant balsavimo paštu galimybes, maždaug trys ketvirtadaliai amerikiečių šį rudenį galės balsuoti iš namų.

Šeštadienį D. Trumpas pareiškė, kad išplėstas balsavimas paštu būtų „katastrofa“, nors tokį teiginį ginčija daug rinkimų ekspertų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.