Derybos dėl Malio sugrįžimo prie civilinio valdymo baigėsi nepasiekus susitarimo

Malyje besilankančios Vakarų Afrikos šalių atstovų delegacijos ir karinės chuntos atstovų derybos pirmadienį baigėsi nepasiekus susitarimo dėl to, kaip šalis turėtų grįžti prie civilinio šalies valdymo po neseniai įvykdyto karinio perversmo, pranešė derybininkai.

Malio kariuomenės pulkininkas Assimi Goita.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Malio kariuomenės pulkininkas Assimi Goita.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-24 23:33

Atskiruose pranešimuose abi pusės taip pat sakė, kad nušalintas Malio prezidentas Ibrahimas Boubacaras Keita, kurio sugrąžinimo į postą iš pradžių reikalavo Vakarų Afrikos valstybių ekonominė bendrija (ECOWAS), nebenori toliau eiti pareigų.

Rugpjūčio 18 dienos perversmas sukrėtė Malio kaimynes, kurios būgštauja, kad vienoje neramiausių regiono šalių įsigalės chaosas.

ECOWAS – 15 Vakarų Afrikos valstybių ekonominė bendrija – šeštadienį atsiuntė į Bamaką aukšto lygio delegaciją, kuriai vadovavo buvęs Nigerijos prezidentas Goodluckas Jonathanas, kad pareikalautų „nedelsiant sugrąžinti konstitucinę tvarką“.

Derybose daugiausiai dėmesio buvo skiriama perėjimui prie civilinio valdymo.

„Buvo diskusijų abiejose pusėse,.. šiame etape niekas nebuvo nutarta, niekas nebuvo nuspręsta ir, kiek mums žinoma, galutinę perėjimo architektūrą aptarsime ir apibrėšime mes“, – sakė chuntos atstovas pulkininkas Ismaelis Wague.

„Mes sutarėme dėl daugelio klausimų, tačiau yra keletas klausimų, dėl kurių mes nesutarėme. Taigi tais klausimais mes kariškiams išsakėme ECOWAS mintis ir paprašėme jų jas peržiūrėti“, – sakė G. Jonathanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?