Indijoje daugiabučio griuvėsiuose tebeieškoma gyvų likusių žmonių

Vakarų Indijoje gelbėtojai ir dresuoti šunys antradienį toliau ieškojo gyvų likusių žmonių sugriuvusiame penkių aukštų daugiabutyje, kuriame, kaip manoma, galėjo įstrigti iki 70 žmonių.

​Vakarų Indijoje gelbėtojai ir dresuoti šunys antradienį toliau ieškojo gyvų likusių žmonių sugriuvusiame penkių aukštų daugiabutyje, kuriame, kaip manoma, galėjo įstrigti iki 70 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Vakarų Indijoje gelbėtojai ir dresuoti šunys antradienį toliau ieškojo gyvų likusių žmonių sugriuvusiame penkių aukštų daugiabutyje, kuriame, kaip manoma, galėjo įstrigti iki 70 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 10:16 AM, atnaujinta Aug 25, 2020, 4:05 PM

Nelaimė įvyko vėlai pirmadienį Mahado mieste, esančiame Maharaštros valstijoje į pietus nuo Mumbajaus. Trys gelbėtojų brigados dirbo ištisą naktį, rausdamosi tarp skardos lakštų, sulankstyto metalo ir mūro nuolaužų.

Pareigūnai sakė, kad dauguma iš 47 butų namo gyventojų išsigelbėjo, nes jie jau buvo pasitraukę iš miesto dėl koronaviruso pandemijos.

Pastato griūties priežastis kol kas neaiški, bet Indijoje pastatų neretai sugriūva musonų sezonu nuo birželio iki rugsėjo, kai po kelias dienas pliaupiančios liūtus susilpnina senus ir palaikius statinius.

Nacionalinių atsako į nelaimes pajėgų atstovas Sachidanandas Gawde sakė, kad gelbėtojai iki šiol ištraukė tik vieno žuvusiojo kūną.

Manoma, kad griuvėsiuose gali būti įstrigę nuo 20 iki 70 žmonių. Dar dešimtys suspėjo išbėgti iš pastato, kai jis pradėjo griūti.

„Daugelis šeimų negyveno pastate, nes išvyko į savo gimtąsias vietas dėl koronaviruso paskelbus karantiną“, – naujienų agentūrai „Press Trust of India“ sakė rajono pareigūnė Nidhi Choudhari.

Gyventojas Mustafa Chafekaras, turėjęs izoliuotis namie dėl jam patvirtintos koronaviruso infekcijos, sakė laikraščiui „The Mumbai Mirror“, kad jis ir penki kiti šeimos nariai iš pradžių pagalvojo, jog vyksta žemės drebėjimas.

„Iškart išbėgom... Visas [pastatas] sugriuvo mūsų akyse“, – pasakojo 39 metų vyras.

Pasak jo, gyventojai jau anksčiau skundėsi statytojams dėl pastato būklės.

Vietos politikas Manikas Motiramas Jagtapas televizijai „TV9 Marathi“ sakė, kad namas buvo pastatytas tik prieš 10 metų, bet jo pamatai buvo „silpni“.

„Jis sugriuvo tarsi kortų namelis“, – kalbėjo M. M. Jagtapas.

Musonų atnešami lietūs yra gyvybiškai svarbūs žemės ūkiui visoje Pietų Azijoje. Vis dėlto per liūtis, potvynius, žemės nuošliaužas ir pastatų griūtis regione kasmet žūva daug žmonių.

Šiemet su musonais susijusios gaivalinės nelaimės nusinešė daugiau kaip 1,2 tūkst. žmonių gyvybių, iš jų daugiau kaip 800 – Indijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.