Rusija išsiunčia tris slovakų diplomatus, atsakydama į analogišką Bratislavos žingsnį

Rusija pirmadienį pranešė išsiunčianti tris diplomatus iš Slovakijos ambasados Maskvoje, atsakydama į analogišką Bratislavos žingsnį.

 Rusija pirmadienį pranešė išsiunčianti tris diplomatus iš Slovakijos ambasados Maskvoje, atsakydama į analogišką Bratislavos žingsnį.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusija pirmadienį pranešė išsiunčianti tris diplomatus iš Slovakijos ambasados Maskvoje, atsakydama į analogišką Bratislavos žingsnį.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2020, 3:09 PM

„Rusijos pusė, vadovaudamasi abipusiškumo principu, nusprendė išsiųsti... tris diplomatus iš Slovakijos ambasados Maskvoje“, – pranešime nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Slovakija rugpjūčio 10-ąją paskelbė išsiuntusi tris Rusijos diplomatus už „sunkų nusikaltimą“, o vietos žiniasklaida pranešė apie galimą šio žingsnio sąsają su pernai Berlyno parke įvykdytu buvusio čečėnų sukilėlio nužudymu.

Vokiečių prokurorai kaltino Rusiją užsakius nužudyti 40 metų Sakartvelo pilietį Zelimchaną Changošvilį, kuriam Berlyno Tyrgarteno parke buvo du kartus iš arti šauta į galvą.

Rusijos užsienio reikalų ministerija Bratislavos sprendimą išsiųsti jos diplomatus pavadino „nedraugišku žingsniu“, prieštaraujančiu dvišalių santykių „tradicinei dvasiai“.

Tai trečias kartas per savaitę, kai Rusija išsiunčia Europos diplomatų.

Penktadienį išvykti iš Rusijos buvo priverstas norvegų diplomatas, Norvegijai anksčiau išsiuntus rusų diplomatą dėl veiklos, „nesuderinamos su jo statusu“.

Rugpjūčio 24-ąją iš Rusijos buvo išprašytas austrų diplomatas, reaguojant į Vienos pareikštus įtarimus šnipinėjimu.

Birželio mėnesį Rusija išsiuntė du čekų diplomatus, imdamasi atsakomųjų veiksmų į Prahos sprendimą išsiųsti du Rusijos ambasados darbuotojus dėl melagingo pranešimo apie planuojamą apnuodijimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.