Rusijoje – desperatiškas žingsnis: vaistai nuo koronaviruso pasirodys jau artėjančią savaitę

Rusija patvirtino įmonės „R-Pharm“ vaistą „Koronavir“, skirtą ne ligoninėje besigydantiems pacientams, kuriems pasireiškė nesunkūs arba vidutinio sunkumo simptomai. Vaistai nuo COVID-19 vaistinėse Rusijoje bus parduodami jau kitą savaitę, penktadienį pranešė įmonė, skelbia „Reuters“.

Rusijoje – desperatiškas žingsnis: vaistai nuo koronaviruso pasirodys artėjančią savaitę.<br>Justinos Butkutės nuotr.
Rusijoje – desperatiškas žingsnis: vaistai nuo koronaviruso pasirodys artėjančią savaitę.<br>Justinos Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-18 18:22

„Koronavir“ receptinis vaistas patvirtintas po dar vieno Rusijoje sukurto vaisto „Avifavir“ patvirtinimo gegužę. Abu vaistai sukurti pagal japonų sukurtą ir šalyje plačiai naudojamą favipiraviro veikliąją medžiagą. Šis vaistas Japonijoje pasitelkiamas įvairiems virusiniams susirgimams gydyti.

„R-Pharm“ pranešimas – tai dar vienas ženklas, kad Rusija siekia pirmauti medikamentų nuo COVID-19 lenktynėse, į kurias yra įsitraukęs visas pasaulis. Šalis eksportuoja savo sukurtus COVID-19 testus ir yra sudariusi keletą sandorių dėl rusiškos vakcinos „Sputnik-V“ tiekimo.

„Koronavir“ sukūrusi įmonė paskelbė, kad vaistas buvo patvirtintas atlikus trečiojo lygio klinikinius tyrimus, kuriuose dalyvavo 168 pacientai.

Rusijoje atlikti klinikiniai tyrimai buvo labai nedidelio masto. Penktadienį Europos sveikatos reguliavimo tarnyba pritarė steroidinio vaisto deksametazono vartojimui COVID-19 ligos atveju, po to, kai Jungtinės Karalystės (JK) mokslininkai išbandė vaisto efektyvumą su keletu tūkstančių žmonių.

Veiklioji medžiaga favipiraviras yra naudojama ir „Fujifilm Holdings Corp“ įmonės gaminamuose vaistuose „Avigan“, kurie 2014 m. Japonijoje buvo patvirtinti kaip skubus vaistas gydant influenzaviruso sukeltą ligą. Visame pasaulyje vyksta tyrimai, kurių metu siekiama patikrinti favipiraviro efektyvumą gydant COVID-19. Liepą Japonijoje atlikto tyrimo rezultatai buvo nepakankami, kad vaistą būtų galima laikyti efektyviu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.