Skandalas Maskvoje: likviduojama V. Putino sūnėno partija

Maskvoje kilo skandalas: kaip pranešė naujienų agentūra TASS, Teisingumo ministerija išsiuntė Rusijos Federacijos Aukščiausiajam teismui reikalavimą likviduoti partiją „Žmonės prieš korupciją“, kurios pirmininkas yra Romanas Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

specialiai lrytas.lt, Maskva

Sep 30, 2020, 7:05 AM

Likvidavimo reikalavimo priežastimi įvardijamas partijos nedalyvavimas rinkimuose nuo 2013 m., kai ji buvo registruota.

Tačiau anksčiau Teisingumo ministerija visiškai nesidomėjo „miegančios partijos“ neveiksnumu. Nuošalyje ji buvo iki birželio 21 d., kada prie jos prisijungė Romanas Putinas. Po savaitės naujas partijos narys tapo partijos pirmininku.

Tada paaiškėjo, kad jis yra dabartinio valstybės vadovo Vladimiro Putino sūnėnas – buvusio viceprezidento ir neseniai likviduoto „Master Bank“ valdybos nario Igorio Aleksandrovičiaus Putino sūnus.

Iki to laiko pats sūnėnas pakeitė daugybę darbų. Jis buvo įmonių grupės „MRT“ direktorių tarybos pirmininkas. Porą metų jis iškart buvo įtrauktas į dviejų gubernatorių – Novosibirsko srities ir Jamalo-Nencų autonomės apygardos – patarėjus ekonomikos klausimais.

Jis vadovavo Tekvondo federacijos globėjų tarybai ir jaunimo karinio-patriotinio ugdymo centrui „Cascade“ prie Rusijos Federacijos vidaus reikalų ministerijos.

Jo paties žodžiais, dvejus metus FSB gretose jis kovojo su korupcija ir ekonominiais nusikaltimais, taip pat su kontrabanda ir prekyba narkotikais.

Jis taip pat buvo Riazanės mero patarėjas, atsakingas už miesto administracijos bendravimą su teisėsaugos ir saugumo agentūromis.

Ir svarbiausia, dar 2014-aisiais Romanas Putinas verslininkams atidarė telefono liniją „Putino kontrolė“. Karštoji linija buvo sukurta kaip nauja civilių pareigūnų konkursų machinacijų priežiūros priemonė.

Kaip paaiškino pats R.Putinas, per šį kanalą galima skųstis neteisybe platinant ar vykdant vyriausybės sutartis. Kartu jis leido suprasti, kad turi galimybę tiesiogiai pranešti valstybės „pirmajam asmeniui“ apie pačius šiurkščiausius atvejus.

Bet, kaip rašė vienas autoritetingiausių Rusijos laikraščių „Vedomosti“, Romanas bendrauja ne tiesiogiai su prezidentu Putinu, o per savo tėvą Igorį Aleksandrovičių Putiną, kuris, kaip pusbrolis, yra tikrai arti valstybės vadovo.

Laikraštis taip pat darė prielaidą, kad garsiojo vardo Romanas Putinas vartojimas yra „ant pražangos ribos“, tačiau kadangi ši veikla nenutrūksta, tada, matyt, prezidentas Putinas jai neprieštarauja.

Kodėl Teisingumo ministerija nusprendė likviduoti R.Putino partiją, nežinoma.

„Manau, kad pats Vladimiras Putinas taip nusprendė“, – savaitraščiui „Sobesednik“ sakė politikas ir buvęs Valstybės Dūmos deputatas Genadijus Gudkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.