A. Navalnas ketina paduoti į teismą D. Peskovą dėl pareiškimo apie tariamą darbą su CŽV

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas ketvirtadienį paskelbė, kad ketina paduoti į teismą Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą dėl jo pareiškimo apie politiko tariamą darbą su JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) specialistais.

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas ketvirtadienį paskelbė, kad ketina paduoti į teismą Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą dėl jo pareiškimo apie politiko tariamą darbą su JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) specialistais. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas ketvirtadienį paskelbė, kad ketina paduoti į teismą Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą dėl jo pareiškimo apie politiko tariamą darbą su JAV Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) specialistais. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-01 17:47, atnaujinta 2020-10-01 18:09

„Tai yra tiesioginis vyriausybės pareigūno tvirtinimas. Todėl, pirma, aš paduosiu į teismą Peskovą. Antra, reikalauju paskelbti įrodymus ir faktus, įrodančius „darbą su CŽV specialistais“. Parodykite tai tiesiogiai per televizorių, geriausiu laiku. Leidžiu“, – savo tinklaraštyje parašė A. Navalnas.

Anksčiau ketvirtadienį A. Navalnas pirmame interviu po išrašymo iš Vokietijos ligoninės savo apnuodijimu apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Reaguodamas į A. Navalno komentarus Kremliaus atstovas D. Peskovas pareiškė, kad „tokie kaltinimai Rusijos prezidento atžvilgiu yra visiškai nepagrįsti ir nepriimtini“.

Anot jo, esama informacijos, esą „specialistai“ iš CŽV „šiomis dienomis“ dirbo su A. Navalnu ir jį instruktavo.

„Esama informacijos, kad šie instruktoriai šiomis dienomis su juo dirba“, – kalbėjo D. Peskovas.

„Instrukcijos, kurias gauna pacientas, akivaizdžios. Ne kartą matėme tokį elgesio modelį“, – pridūrė jis.

Rugpjūčio 20 dieną A. Navalnas pasijuto blogai ir prarado sąmonę skrisdamas iš Sibiro miesto Tomsko į Maskvą. Lėktuvui skubiai nusileidus jis ilgiau kaip parą buvo gydomas Omsko miesto ligoninėje, o rugpjūčio 22 dieną perkeltas į Berlyno universitetinę ligoninę „Charite“.

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A. Navalno organizme aptikta nuodų iš sovietų sukurtų nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų. Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Londonas, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

Prancūzija ir Švedija nepriklausomai patvirtino Vokietijos išvadas.

Kremlius neigė įtarimus, kad yra prisidėjęs prie A. Navalno apnuodijimo, ir kaltino Vakarų lyderius surengus dezinformacijos kampaniją.

Po mėnesio gydymo „Charite“ 44 metų Kremliaus kritikas buvo išrašytas, gydytojai sakė, kad jis gali visiškai pasveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.