Airija pirmoji iš Europos Sąjungos šalių grįžta prie karantino Spalio 20 d. naujienos apie koronavirusą pasaulyje

Airija tampa pirmąja ES šalimi, dėl koronaviruso pandemijos grįžtančia prie karantino. Ministras pirmininkas Michaelis Martinas pirmadienį paskelbė, kad vėl bus ribojamas gyventojų judėjimas.

 Airija tampa pirmąja ES šalimi, dėl koronaviruso pandemijos grįžtančia prie karantino. Ministras pirmininkas Michaelis Martinas pirmadienį paskelbė, kad vėl bus ribojamas gyventojų judėjimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Airija tampa pirmąja ES šalimi, dėl koronaviruso pandemijos grįžtančia prie karantino. Ministras pirmininkas Michaelis Martinas pirmadienį paskelbė, kad vėl bus ribojamas gyventojų judėjimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Oct 20, 2020, 8:13 AM, atnaujinta Oct 20, 2020, 3:03 PM

Šalyje duris užvers visos nebūtinos parduotuvės. Barai ir restoranai galės siūlyti maistą tik išsinešimui. Išimtis bus daromos tik mokykloms, kurios liks atidarytos. Priemonės šešioms savaitėms įsigalios nuo trečiadienio.

„Kiekvienas šalyje prašomas likti namuose“, – sakė M. Martins savo kalboje per televiziją. Žmonėms leidžiama nuo savo gyvenamosios vietos nutolti tik per penkis kilometrus. Mokyklos ir darželiai veiks toliau, „nes mes negalime leisti, kad mūsų vaikų ir jaunuolių ateitis taptų dar viena šios ligos auka“, kalbėjo premjeras.

Pastaruoju metu Airijoje, kaip ir kitur Europoje, auga koronaviruso atvejų skaičius. Pirmadienį pranešta apie daugiau kaip 1 000 naujų infekcijų. Oficialiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios 1 852 žmonės mirė. Infekuotųjų registruota beveik 51 000. Airija turi 5 mln. gyventojų.

Rusijoje pirmąkart per parą nustatyta per 16 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Rusijoje per praėjusią parą nustatyta 16 319 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų – daugiausiai nuo COVID-19 protrūkio šalyje pradžios, taip pat mirė 269 anksčiau užsikrėtę žmonės, rodo antradienį paskelbti šalies kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Per parą nustatomų COVID-19 atvejų skaičius Rusijoje ėmė didėti nuo rugsėjo: per mėnesį jų pagausėjo nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst., per pirmąsias dvi spalio savaites išaugo iki 15 tūkst., o spalio 19-ąją priartėjo prie 16 tūkst. ribos.

Didžiausias sergamumas tebefiksuojamas Maskvoje: per praėjusią parą Rusijos sostinėje užregistruoti 4 999 užsikrėtimo atvejai, 49 pacientai mirė.

Nuo epidemijos pradžios visoje šalyje nustatyti iš viso 1 431 635 COVID-19 atvejai, 24 635 užsikrėtusieji mirė.

Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 9 704 pacientai. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 085 608.

Ukrainoje per parą mirė rekordiškai daug užsikrėtusių koronavirusu

Ukrainoje per praėjusią parą nustatyti 5 469 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai ir buvo užregistruota 113 užsikrėtusių žmonių mirčių – daugiausiai nuo pandemijos pradžios, antradienį pranešė atsaką į epidemiją koordinuojanti Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

Kita vertus, šalies sveikatos apsaugos tarnybos paskelbė, kad per pastarąją parą pasveikusių COVID-19 pacientų skaičius irgi yra rekordiškai didelis – 3 044 žmonės.

Vėliausias COVID-19 atvejų paros prieaugio rekordas buvo užfiksuotas spalio 17-ąją, kai infekcija buvo patvirtinta 6 410 žmonių.

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje patvirtinti iš viso 309 107 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 5 786 užsikrėtę žmonės mirė.

Šiuo metu šalyje COVID-19 serga 173 788 žmonės – 2 312 daugiau negu ankstesnę dieną.

Daugiausia naujų užsikrėtimo atvejų per pastarąją parą užregistruota Kijeve (462), taip pat Charkivo (446) ir Žytomyro (367) srityse.

Estijoje patvirtinta dar trijų koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirtis

Estijoje per praėjusią parą atlikus 1 706 pirminius testus buvo nustatyti 42 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas.

Be to, per šį laikotarpį mirė du koronavirusu užsikrėtę žmonės ir buvo nustatyta, kad vienas anksčiau miręs asmuo taip pat buvo pasigavęs šį užkratą.

Naujausiomis aukomis tapo 94 metų vyras ir 95-erių moteris.

Nuo protrūkio pradžios Estijoje mirė 71 žmogus, kuriam buvo testais patvirtinta koronaviruso infekcija.

Antradienio ryto duomenimis, Estijos ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 27 žmonės, vienam jų reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

Nuo pandemijos pradžios Estijoje nustatyti iš viso 4 127 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 3 270 žmonių pasveiko.

Latvijoje – 115 naujų COVID-19 atvejų, trys užsikrėtusieji mirė

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 4 171 testą buvo nustatyta 115 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, be to, mirė trys anksčiau užsikrėtę pacientai, antradienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Naujausiomis epidemijos aukomis tapo 65–85 metų žmonės, nurodė medikai.

Nuo COVID-19 pandemijos pradžios Latvijoje testais patvirtinti 3 609 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 1 341 pasveiko.

Per pastarąją parą šalies ligoninėse buvo paguldyta 11 naujų COVID-19 pacientų. Šiuo metu Latvijos ligoninėse gydomi 83 koronavirusu užsikrėtę žmonės, keturių iš jų būklė sunki.

Lenkijoje COVID-19 atvejų skaičius artėja prie 200 tūkst., dar 107 žmonės mirė

Lenkijoje per praėjusią parą užregistruotas 9 291 naujas užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejis, taip pat mirė 107 anksčiau užsikrėtę žmonės, sveikatos apsaugos tarnybų informaciją antradienį citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugis Lenkijoje buvo užfiksuotas praeitą šeštadienį, kai infekcija buvo patvirtinta 9 622 žmonėms.

Bendras užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičius nuo epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį išaugo iki 192 539, iš jų 3 271 žmogus mirė, nurodė pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ministerijos „Twitter“ žinutėje sakoma, kad tiesiogiai su COVID-19 poveikiu siejama devynių naujausių aukų mirtis, o kiti 98 sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

Antradienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 8 962 koronavirusine infekcija sergantys pacientai, iš jų 725 buvo reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 95 956 asmenų, iš jų 1 942 – per pastarąją parą, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Nuo praeito šeštadienio Varšuvoje ir kituose didžiuosiuose miestuose, dabar įtrauktuose į „raudonąją“ zoną, įsigaliojo nauji suvaržymai, pranešė vyriausybė.

Šiose teritorijose visos mokyklos bus uždarytos ir pereis prie nuotolinio mokymo.

Maitinimo įstaigos privalės užsidaryti 21 val. vietos laiku; bus uždrausta rengti vestuvių pokylius, taip pat bus taikomi griežtesni suvaržymai, kiek žmonių bus įleidžiama į parduotuves, viešojo transporto priemones ir pamaldas.

Daugelyje Lenkijos parduotuvių laikas nuo 10 iki 12 val. vietos laiku rezervuojamas 60 metų sulaukusiems ir vyresniems žmonėms.

Šalyje taip pat buvo įvestas privalomas reikalavimas dėvėti kaukes viešose vietose.

Epidemijai plečiantis Lenkija ėmėsi Varšuvoje esančiame Nacionaliniame stadione įrenginėti savo pirmąją lauko ligoninę COVID-19 pacientams. Planuojama, kad joje iš pradžių bus 500 lovų, o vėliau vietų skaičius bus reikšmingai padidintas.

Argentinoje COVID-19 atvejų skaičius viršijo milijoną

Argentina tapo antrąja Pietų Amerikos šalimi, kurioje patvirtintų koronaviruso infekcijos atvejų skaičius viršijo milijoną.

Per pastarąsias 24 valandas šalyje patvirtintus 12 982 naujus susirgimus, bendras COVID-19 atvejų skaičius Argentinoje išaugo iki 1 002 662. Pastarąją parą užfiksuotas 451 naujas mirties nuo infekcijos atvejis, bendras aukų skaičius šalyje pasiekė 26 716.

Argentina buvo viena iš pirmųjų Pietų Amerikos šalių, uždariusių savo sienas ir įvedusių griežtus apribojimus. Nepaisant daugybės vis dar tebegaliojančių kovos su koronavirusu priemonių, viruso protrūkis per pastaruosius kelis mėnesius suintensyvėjo, ypač Buenos Airių provincijoje.

Brazilija buvo pirmoji Pietų Amerikos valstybė, peržengusi milijono patvirtintų COVID-19 atvejų ribą. Tai įvyko birželio mėnesį. Nuo to laiko Brazilijoje oficialiai nustatytų koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki 5,2 mln.

Daugiausiai atvejų pasaulyje yra užregistravusios JAV – 8,1 mln. Nedaug atsilieka Indija, užregistravusi 7,5 mln. atvejų.

Visame pasaulyje patvirtinta jau daugiau kaip 40 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, daugiau kaip 1,1 mln. žmonių mirė.

Irane mirčių nuo Covid-19 skaičius yra gerokai didesnis nei skelbiama

Nuo koronaviruso mirusių žmonių skaičius Irane, Krizės štabo duomenimis, yra dvigubai didesnis nei nurodo Sveikatos ministerija. „Oficialius skaičius reikia padauginti iš 2,5, kad būtų gauti realūs duomenys“, – antradienį agentūrai ISNA sakė Irano kovos su koronavirusu štabo narys Massudas Mardanis.

Jo duomenimis, Covid-19 mirčių skaičius siekia po 840 per dieną, o ne 337, kaip teigia Sveikatos ministerija. Jam pritaria ir kiti sveikatos ekspertai Irane.

Specialistai reikalauja nedelsiant didmiesčiuose skelbti draudimą gyventojams išeiti iš namų, ypač – 13 mln. gyventojų turinčioje sostinėje Teherane. Priešingu atveju esą ligoninėse gali susidaryti kritiška padėtis. Tačiau prezidentas Hassanas Rouhani dėl ekonominių sumetimų tam priešinasi.

Pirmadienį sveikatos ministerija pranešė apie 337 mirusius asmenis per 24 valandas. Tai buvo rekordinis skaičius nuo pandemijos pradžios. Bendras mirčių skaičius pasiekė 30 712, infekuotųjų – 534 631.

Indijoje patvirtinta mažiausiai COVID-19 atvejų per beveik tris mėnesius

Indijoje pastarąją parą patvirtinta mažiausiai COVID-19 atvejų per beveik tris mėnesius, antradienį parodė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Šalyje per pastarąsias 24 valandas nustatyta 46 790 naujų infekcijų, bendrą infekuotųjų skaičių padidinusių iki beveik 7,6 mln. Šalyje per tą patį laikotarpį viruso aukomis tapo dar 587 žmonės, bendras mirčių skaičius išaugo iki 115 197.

Ekspertai anksčiau yra perspėję, kad artėjant šventiniam sezonui, infekcijų skaičius Indijoje gali smarkiai išaugti. Šį ir kitą mėnesį šalyje bus švenčiamos dvi svarbios induistų šventės – Durga pudža ir Dyvalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.