Latvijoje – didžiausias naujų COVID-19 atvejų skaičius nuo protrūkio pradžios Slovakijoje įvedami judėjimo suvaržymai

Latvijoje per praėjusią parą atlikus 5 726 testus buvo nustatyta 250 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo protrūkio pradžios, taip pat mirė vienas anksčiau užsikrėtęs asmuo, ketvirtadienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2020-10-23 08:16, atnaujinta 2020-10-23 16:47

Centro duomenimis, koronaviruso auka priklausė 55–60 metų amžiaus grupei.

Per pastarąją parą Latvijoje buvo hospitalizuoti 17 pacientų, kuriems yra nustatyta koronaviruso infekcija. Šalies ligoninėse iš viso gydomi 113 pacientų; iš jų 10-ies būklė yra sunki, nurodo Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba.

Nuo epidemijos pradžios Latvijoje nustatyti 4 208 užsikrėtimo koronavirusu atvejai; 49 žmonės nuo šios ligos mirė, 1 357 pasveiko.

Slovakijoje dėl didėjančio sergamumo COVID-19 įvedami judėjimo suvaržymai

Slovakijos premjeras Igoris Matovičius ketvirtadienį pranešė, kad šalyje įvedami daliniai judėjimo suvaržymai, siekiant suvaldyti sparčiai besiplečiančią koronaviruso epidemiją.

„Nuo šeštadienio galios komendanto valanda“, – sakė I. Matovičius ir paaiškino, kad judėjimo laisvė bus suvaržyta nuo 1 val. iki 5 val. vietos laiku.

Kitu paros metu gyventojams iš namų bus leidžiama išeiti tik vykstant vizito pas gydytoją, vykdant pavedimus ar darbo reikalais, taip pat nusipirkti būtiniausių prekių, pavedžioti augintinius ir keliais kitais išimtiniais atvejais.

Vis dėlto niekas neprivalės turėti kokių nors dokumentų, įrodančių jų išėjimo iš namų tikslą, sakė vidaus reikalų ministras Romanas Mikulecas.

Keliuose rajonuose, kur epidemiologinė padėtis blogiausia, gyventojams, norintiems išeiti iš namų dieną, reikės turėti pažymą, kad jų COVID-19 testo rezultatas yra neigiamas.

Šie suvaržymai galios iki lapkričio 1-osios, bet gali būti pratęsti.

Slovakija, turinti 5,4 mln. gyventojų, iki šiol yra užregistravusi daugiau kaip 35 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų, įskaitant 1 728 naujus COVID-19 atvejus, nustatytus ketvirtadienį.

„Padėtis Slovakijoje rimta. Mes jos nevaldome“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Marekas Krajči.

Anksčiau šią savaitę I. Matovičius paskelbė, kad visi šalies gyventojai bus nemokamai patikrinti dėl koronaviruso, bet pridūrė, kad ši programa veikiausiai bus savanoriška.

Penktadienį kai kuriuose regionuose bus pradėtas bandomasis tikrinimas, o pagrindinė testavimo operacija turėtų įvykti nuo spalio pabaigos iki lapkričio pradžios.

Vyriausybė anksčiau šalyje paskelbė ekstremalią visuomenės sveikatai padėtį ir vėliau uždarė baseinus ir sporto klubus, uždraudė masinius renginius ir įpareigojo vidurines mokyklas pereiti prie nuotolinio mokymo.

Estijoje per parą nustatyti 53 COVID-19 atvejai

Estijoje per praėjusią parą atlikus 1 580 pirminių testų buvo nustatyti 53 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos departamentas.

Ankstesnę dieną šalyje fiksuoti 76 nauji COVID-19 atvejai.

Nuo protrūkio pradžios Estijoje mirė 73 žmonės, kuriems buvo testais patvirtinta koronaviruso infekcija. Naujausios į šį sąrašą įtrauktos dvi aukos – 59 metų vyras ir 82 metų moteris – mirė savo namuose spalio 17 ir 18 dienomis, bet vėliau buvo nustatyta, kad jie buvo buvo užsikrėtę koronavirusu.

Penktadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 30 koronavirusu užsikrėtusių pacientų, iš kurių vienam buvo reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Iki šiol Estijoje nustatytas iš viso 4 3007 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 3 418 žmonių pasveiko.

Lenkijoje trečią dieną iš eilės – rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius

Lenkijoje trečią dieną iš eilės užfiksuotas rekordinis koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų paros prieaugis, taip pat patvirtinta dar 153 anksčiau užsikrėtusių pacientų mirtis, penktadienį sveikatos tarnybų informaciją citavo Lenkijos visuomeninis radijas.

Per pastarąją parą šalyje nustatyti 13 632 nauji COVID-19 atvejai, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija. Ankstesnę dieną jų buvo patvirtinta 12 107, o trečiadienį – 10 040.

Tarp naujausių epidemijos aukų 16 žmonių mirtis tiesiogiai siejama su COVID-19 komplikacijomis, o kiti 137 pacientai taip pat sirgo gretutinėmis ligomis, sakoma ministerijos „Twitter“ žinutėje.

Didžiausias koronavirusu užsikrėtusių pacientų paros mirštamumo rodiklis buvo nustatytas ketvirtadienį, kai buvo paskelbta apie 168 mirusius žmones.

Pasak pareigūnų, Lenkijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinti iš viso 228 318 koronavirusinės infekcijos atvejų ir mirė 4 172 užsikrėtusieji.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, penktadienio ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 10 788 COVID-19 pacientai, iš kurių 851 buvo reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iki šiol šalyje pasveiko 105 092 koronavirusine infekcija persirgę žmonės, iš jų 2 888 – per pastarąją parą, pridūrė ministerija.

Rusijoje pirmąkart per parą nustatyta per 17 tūkst. naujų COVID-19 atvejų

Rusijoje per praėjusią parą nustatyta 17 340 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų – daugiausiai nuo COVID-19 protrūkio šalyje pradžios, taip pat mirė 283 anksčiau užsikrėtę žmonės, rodo penktadienį paskelbti šalies kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Per parą nustatomų COVID-19 atvejų skaičius Rusijoje ėmė didėti nuo rugsėjo: per mėnesį jų pagausėjo nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst., per pirmąsias dvi spalio savaites paros prieaugis padidėjo iki 15 tūkst., o spalio 20-ąją perkopė 16 tūkst. ribą.

Spalio 21 ir 22 dienomis buvo užfiksuota kiek mažiau naujų atvejų – atitinkamai 15 700 ir 15 971.

Didžiausias sergamumas tebefiksuojamas Maskvoje: per praėjusią parą Rusijos sostinėje užregistruoti 5 478 užsikrėtimo atvejai – daugiausiai šį rudenį, 62 anksčiau užsikrėtę asmenys mirė.

Nuo epidemijos pradžios visoje šalyje nustatyti iš viso 1 480 646 COVID-19 atvejai, 25 525 užsikrėtusieji mirė.

Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 11 263 pacientai. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 119 251.

Ukrainoje trečią dieną fiksuojamas per parą patvirtintų COVID-19 atvejų rekordas

Ukrainoje per praėjusią parą nustatyta 7 517 naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo protrūkio šioje šalyje pradžios, penktadienį pranešė pranešė atsaką į epidemiją koordinuojanti Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba.

Užsikrėtimo atvejų paros prieaugio rekordai šalyje fiksuojami jau trečią dieną iš eilės. Ketvirtadienį Ukraina skelbė apie 7 053 patvirtintus COVID-19 atvejus, o trečiadienį jų buvo 6 719.

Penktadienį taip pat buvo paskelbta apie 121 anksčiau užsikrėtusio paciento mirtį.

Nuo pandemijos pradžios Ukrainoje patvirtinti iš viso 330 369 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 6 164 užsikrėtę asmenys mirė, 137 578 pasveiko, iš jų 2 680 – per pastarąją parą.

Šiuo metu šalyje COVID-19 serga 186 654 žmonės – 4 716 daugiau negu ankstesnę dieną.

Daugiausia naujų atvejų per pastarąją parą užregistruota sostinėje Charkivo (693) srityje, taip pat Kijeve (635), Odesos (571), Chmelnyckio (471), Žytomyro (426) ir Zaporižios (402) srityse.

Škotija imasi griežtesnių kovos su COVID-19 priemonių

Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon penktadienį paskelbė apie įvedamus griežtus apribojimus, skirtus kovai su koronavirusinės infekcijos plitimu.

„Apribojimai bus reikalingi tol, kol nebus sukurta vakcina nuo koronaviruso“, – sakė N. Sturgeon.

Nepaisant griežtos kontrolės sistemos, kuri apima barams ir restoranams įvestus apribojimus, valdžia nenori uždarinėti mokymo įstaigų.

„Naująja strategija siekiama geriausios, kokią tik galime sukurti, pusiausvyros tarp viruso slopinimo ir didesnio masto žalos verslo įmonėms ir žmonėms mažinimo“, – sakė ministrė.

Per visą pandemijos laikotarpį Jungtinėje Karalystėje registruota daugiau nei 810 tūkst. užsikrėtimo COVID-19 atvejų, mirė daugiau nei 44 tūkst. žmonių, rodo tinklalapio „Worldometers“ duomenys.

Ispanijos premjeras: „tikrasis“ COVID-19 atvejų skaičius šalyje viršija 3 milijonus

„Tikrasis“ koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų skaičius Ispanijoje viršija 3 mln., penktadienį per televiziją paskelbė premjeras Pedro Sanchezas.

Anksčiau šią savaitę oficialus patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius Ispanijoje viršijo milijoną, bet P. Sanchezas sakė, kad tikrasis skaičius yra daug didesnis, nes pandemijos pradžioje užsikrėtimo atvejų buvo išaiškinama labai nedaug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.