Reperis K. Westas prezidento rinkimuose balsavo už save, žada vėl balotiruotis 2024 metais

Amerikiečių reperis Kanye Westas trečiadienį pripažino savo pralaimėjimą JAV prezidento rinkimuose, bet pažadėjo dalyvauti 2024 metų rinkimų kampanijoje.

 Reperis K. Westas prezidento rinkimuose balsavo už save, žada vėl balotiruotis 2024 metais.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Reperis K. Westas prezidento rinkimuose balsavo už save, žada vėl balotiruotis 2024 metais.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 2:47 PM

Anksčiau jis socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad pirmą kartą dalyvavo JAV prezidento rinkimuose ir balsavo už žmogų, dėl kurio yra absoliučiai tikras: „Šiandien pirmą kartą gyvenime balsuoju už JAV prezidentą ir tai žmogus, kuriuo tikrai pasitikiu... Tai – aš“.

Kitoje tviterio žinutėje reperis trumpai parašė: „Kanye 2024“.

K. Westas rinkimų kampaniją pradėjo tik šių metų vasarą. Jo kandidatūra buvo iškelta tik 12 valstijų ir geriausiai jis pasirodė Tenesyje, kur už jį balsavo daugiau kaip 10 tūkst. rinkėjų – 0,3 procento.

Be K. Westo prezidento rinkimuose taip pat dalyvavo virtinė kitų itin mažas galimybes laimėti turėjusių kandidatų. Tarp jų buvo Libertarų partijos kandidatė Jo Jorgensen, Žaliųjų partijos atstovas Howie Hawkinsas, buvęs aktorius Brockas Pierce'as, Reformų partijos kandidatas Rocky De La Fuente Guerra, socialistų judėjimo aktyvistės Gloria La Riva ir Alyson Kennedy.

Antradienį JAV įvyko prezidento rinkimai, kuriuose dabartinis šalies lyderis respublikonas Donaldas Trumpas siekia antros kadencijos. Ir jis, ir jo varžovas demokratas Joe Bidenas prognozuoja savo pergalę rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.