Austrijoje dėl vaikų viliojimo kibernetinėje erdvėje sulaikytas įtariamasis

Austrijos policija sulaikė 27 metų vyrą, kuris įtariamas per susirašinėjimo programėles viliojęs vaikus pinigais ir kitais vertingais daiktais, kad šie nusifilmuotų atlikdami seksualinio pobūdžio veiksmus ir atsiųstų jam tuos vaizdo įrašus, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Austrijoje dėl vaikų viliojimo kibernetinėje erdvėje sulaikytas įtariamasis.  <br>V.Balkūno nuotr.
Austrijoje dėl vaikų viliojimo kibernetinėje erdvėje sulaikytas įtariamasis.  <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2020, 3:17 PM

Žemutinės Austrijos žemės šalies šiaurėje policija informavo, kad įtariamasis, Austrijos pilietis, buvo sulaikytas penktadienį Amšteteno mieste. Jo tapatybė neskelbiama dėl šalyje galiojančių asmens duomenų apsaugos taisyklių.

Vyras įtariamas per susirašinėjimo programėles užmezgęs kontaktą su 52 berniukais nuo 11 iki 17 metų amžiaus ir siūlęs jiems pinigų ar kitų vertingų daiktų, jei šie atsiųs jam savo seksualinio pobūdžio vaizdo įrašų.

Įtariamasis taip pat kaltinamas susitikęs su kai kuriomis iš savo aukų ir jas seksualiai išnaudojęs.

Policija nurodė, kad įtariamasis ir dar vienas asmuo, 22 metų Turkijos pilietis, taip pat kaltinami prievarta prieš protinę negalią turintį 23 metų vyrą, kurį surišo, gesino į jo kūną cigaretes ir vertė lytiškai santykiauti su vyresniu įtariamuoju.

Žemutinės Austrijos žemės policija informavo, kad 27 metų įtariamasis tardomas prisipažino, o jaunesnis vyras pripažino kaltę dalinai. Abu vyrai laikomi suimti, kol vyksta tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.