Baltarusija opozicijos kanalo „Nexta“ įkūrėjus įtraukė į terorizmo sąrašus

Baltarusijos Valstybės saugumo komitetas (KGB) opozicijos kanalo „Nexta“ susirašinėjimo platformoje „Telegram“ įkūrėjus Sciapaną Pucilą ir Ramaną Pratasevičių įtraukė į asmenų ir organizacijų, susijusių su teroristine veikla, sąrašus.

Baltarusija opozicijos kanalo „Nexta“ įkūrėjus įtraukė į terorizmo sąrašus  <br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Baltarusija opozicijos kanalo „Nexta“ įkūrėjus įtraukė į terorizmo sąrašus  <br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2020, 3:36 PM

Sąrašas, kuris pastarąjį kartą buvo koreguotas trečiadienį, skelbiamas KGB interneto svetainėje. Spalį Baltarusija „Nexta“ ir jo logotipą paskelbė ekstremistine medžiaga.

Baltarusija siekia S. Pucilą ir R. Pratasevičių patraukti baudžiamojon atsakomybėn byloje dėl masinių neramumų ir paskelbė jų tarptautinę paiešką.

Anksčiau Baltarusijos užsienio reikalų ministerijoje Lenkijos pasiuntinio Martino Wojciechowskio buvo pareikalauta, kad Varšuva kaip įmanoma greičiau išduotų abu opozicionierius.

Baltarusiją jau ketvirtą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.