URM sveikina rinkimuose balsavusius Gruzijos žmones, bet atkreipia dėmesį į pažeidimus

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) sveikina Sakartvelo rinkimuose balsavusius žmones, bet atkreipia dėmesį į pažeidimus.

„Tęsime glaudų bendradarbiavimą su Sakartvelu ir liksime nuoseklūs Sakartvelo pasirinkto kelio į ES ir NATO rėmėjai“, – sako URM.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Tęsime glaudų bendradarbiavimą su Sakartvelu ir liksime nuoseklūs Sakartvelo pasirinkto kelio į ES ir NATO rėmėjai“, – sako URM.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2020, 7:33 PM

Šeštadienį Sakartvele vyko antrasis parlamento rinkimų turas, tačiau naujame parlamente atsisakanti dirbti opozicija šiuos balsavimus boikotavo.

URM sekmadienį paskelbė pareiškimą, kuriuo sveikina Sakartvelo žmones, „išreiškusius valią parlamento rinkimuose, vykusiuose pagal atnaujintą rinkimų sistemą, kuri suteikia galimybę platesniam politinių jėgų spektrui būti atstovaujamam naujos kadencijos parlamente“.

Visos opozicinės partijos spalio 31 dieną vykusius parlamento rinkimus laiko suklastotais ir rengia masinius protestus, ragindamos visuotinį balsavimą pakartoti.

„Remiantis tarptautinių stebėtojų vertinimu, rinkimų procesas turėjo trūkumų ir pažeidimų, kuriuos kviečiame išnagrinėti. Tai svarbu ne tik siekiant išsklaidyti abejones šiuose rinkimuose, bet ir užtikrinti rinkimų proceso skaidrumą ateityje“, – situacija vertinama URM pareiškime.

Jame teigiama, kad „atviras ir skaidrus politinis dialogas yra svarbus konstruktyvių sprendimų paieškai, tarpusavio pasitikėjimui bei politikų darbui Parlamente“.

„Parlamentas yra pagrindinė bet kurios demokratinės valstybės politinių diskusijų ir sprendimų priėmimo institucija, tad tikimės efektyviai veikiančio parlamento ir vyriausybės, gebančių priimti žmonių interesus atitinkančius sprendimus tiek dėl pastarojo meto iššūkių, tiek dėl Europos Sąjungos ir Sakartvelo Asociacijos susitarimą įgyvendinančių reformų“, – sakoma pareiškime.

Jame teigiama, kad Lietuva „neabejinga laisvo, nepriklausomo ir demokratiško Sakartvelo ateičiai“. „Tęsime glaudų bendradarbiavimą su Sakartvelu ir liksime nuoseklūs Sakartvelo pasirinkto kelio į ES ir NATO rėmėjai“, – sako URM.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.