Rusija pradeda vakcinaciją nuo koronaviruso: bandymų triušiais tapo kariai

Rusija, gynybos ministro Sergejaus Šoigu duomenimis, pradėjo visų karių skiepijimą nuo koronaviruso. Iki šiol paskiepyta daugiau kaip 2 500 kareivių.

Rusija pradeda vakcinaciją nuo koronaviruso.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Rusija pradeda vakcinaciją nuo koronaviruso.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2020, 6:29 PM

Iki metų pabaigos jų skaičius turėtų pasiekti 80 000, sakė ministras. O galiausiai nuo Covid-19 bus paskiepyta per 400 000 kariuomenės atstovų.

Rusija jau yra registravusi Gamalėjo tyrimų centro sukurtą vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“ – nelaukdama paskutinės bandymų fazės, kurioje dalyvauja dešimtys tūkstančių žmonių. Gamintojas ir Sveikatos ministerija antradienį pranešė, kad „Sputnik V“ veiksmingumas siekia 95 proc., tačiau detalių nepateikė.

Rusija pagal infekcijų skaičių rikiuojasi po JAV, Indijos ir Brazilijos. Penktadienį pranešta apie daugiau kaip 27 500 naujų viruso atvejų. Tai naujas rekordas. Nuo pandemijos pradžios virusas Rusijoje patvirtintas daugiau kaip 2,2 mln. žmonių. Mirčių padaugėjo 496 iki 38 558.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.