Graikijoje pasipiktinimą išprovokavo premjero pasivažinėjimas dviračiu

Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis penktadienį išprovokavo pasipiktinimą visuomenėje dėl savo pasivažinėjimo dviračiu kalnuose, nes šia savo išvyka, kaip manoma, jis pažeidė šalyje galiojančias griežtas karantino taisykles.

 Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis penktadienį išprovokavo pasipiktinimą visuomenėje dėl savo pasivažinėjimo dviračiu kalnuose, nes šia savo išvyka, kaip manoma, jis pažeidė šalyje galiojančias griežtas karantino taisykles.<br> SIPA Press/Scanpix nuotr.
 Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis penktadienį išprovokavo pasipiktinimą visuomenėje dėl savo pasivažinėjimo dviračiu kalnuose, nes šia savo išvyka, kaip manoma, jis pažeidė šalyje galiojančias griežtas karantino taisykles.<br> SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-04 18:00

Praėjusią savaitę paskelbtose nuotraukose ir vaizdo medžiagoje matyti K. Mitsotakis ir jo žmona motokroso sportininkų kompanijoje ant Parnitos kalno, esančio už 45 km nuo Atėnų.

Dar didesnį pasipiktinimą sukėlė faktas, kad premjeras pozavo kartu su penkiais vyrais, ir nė vienas iš jų nedėvėjo apsauginių kaukių.

Pagal lapkričio 7 dieną įsigaliojusias ir vėliau iki gruodžio 14 dienos pratęstas karantino taisykles, gyventojams leidžiama sportuoti tik šalia savo namų, o išeinant į lauką be rimtos priežasties gali būti paskirta mažiausiai 300 eurų bauda.

Be to, viešose vietose privaloma dėvėti kaukes pagal priemones, kurias patvirtino pats K. Mitsotakis.

Beveik 4 tūkst. vyriausybės vadovo veiksmais pasipiktinusių žmonių specialioje „Facebook“ grupėje pažadėjo šeštadienį dviračiais nuvažiuoti į Parnitą.

Opozicijos partijos apkaltino K. Micotakį rodant aroganciją tokiu metu, kai šalyje ribojami protestai ir sulaikomi socialinio atstumo nesilaikantys demonstrantai.

„Esate Versalio vyriausybė... vyriausybė, pilna Louis ir Marie Antoinette“, – parlamente sakė pagrindinės opozicinės kairiosios partijos lyderis Alexis Tsipras, kalbėdamas apie revoliucionierių nuverstą Prancūzijos karališkąją šeimą.

Vyriausybės atstovas spaudai Stelios Petsas šią savaitę pareiškė, jog karantinas suteikia „didesnį lankstumą sportuojantiems asmenims, [įskaitant] važinėjančius dviračiu“.

„Ministras pirmininkas yra žmogus, jis daro tai, ką padarytų bet kuris graikas – niekada neatsisakytų nusifotografuoti ir su kuo nors pasikalbėti“, – radijui „Skai“ sakė S. Petsas.

Graikijoje nuo koronaviruso mirė jau daugiau nei 2 700 žmonių, iš jų 100 – ketvirtadienį.

Ketvirtadienį šalyje buvo užregistruota beveik 1 900 naujų užsikrėtimo atvejų.

Bendras COVID-19 atvejų skaičius Graikijoje viršija 109 000. Per 600 COVID-19 pacientų šiuo metu gydomi intensyviosios terapijos skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.