Maskvoje sulaikytas „pinigus klonuojantis magas“ iš Afrikos

Maskvos teisėsauga sulaikė asmenį, kuris įtariamas iš žmonių pasisavinęs pinigų „magiškam jų padauginimui“, pranešė Rusijos Vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai Irina Volk.

 Maskvoje sulaikytas „pinigus klonuojantis magas“ iš Afrikos.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Maskvoje sulaikytas „pinigus klonuojantis magas“ iš Afrikos.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2020, 2:58 PM

„Preliminariai nustatyta, kad vyras pagal susikurtą schemą užsiėmė pinigų „klonavimu“. Ritualui jis naudodavo potencialios aukos kupiūrą, savo tokio paties nominalo kupiūrą, popieriaus ruošinius ir cheminį tirpalą. Nepastebimai sudėdamas dvi kupiūras aferistas ištardavo užkeikimą ir apliedavo jas skysčiu, kurį vadino stebuklingu. Vėliau jis klientui pademonstruodavo esą padvigubėjusią sumą“, – pasakojo I. Volk.

Ji pažymėjo, kad įtariamasis tokį ritualą atlikdavo su visa „kliento“ pinigų šūsnimi ir ją pakeisdavo padirbtais pinigais.

Vyras buvo sulaikytas viename bute, mėginantis pagrobti daugiau nei 22 mln. rublių (244,3 tūkst. eurų) iš eilinio jį susiradusio piliečio.

45 metų Centrinės Afrikos Respublikos pilietis anksčiau jau buvo teistas už tokius pačius nusikaltimus. Šiuo metu jis yra sulaikytas, jo atžvilgiu atliekamas tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.