Estijoje ir Baltarusijoje užfiksuoti nauji užsikrėtimų koronavirusu rekordai Gruodžio 12 d. naujienos apie COVID-19 pasaulyje

Pandemija nesitraukia. Kiekvieną dieną fiksuojami nauji užsikrėtimų COVID-19 rekordai. Šiandien dar nematyti užsikrėtimų skaičiai buvo užfiksuoti Estijoje ir Baltarusijoje.

JAV vėlai penktadienį suteikė leidimą skiepyti žmones bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, atverdama kelią platinti šį preparatą visoje šalyje.<br>PA Wire/Scanpix nuotr.
JAV vėlai penktadienį suteikė leidimą skiepyti žmones bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, atverdama kelią platinti šį preparatą visoje šalyje.<br>PA Wire/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2020, 9:13 AM, atnaujinta Dec 12, 2020, 3:39 PM

Gera žinia ta, kad pamažu vis daugiau šalių patvirtina „Pfizer“ ir „BioNTech“ kompanijų sukurtos vakcinos nuo COVID-19 efektyvumą ir pradeda jos platinimą. Tačiau Europos Sąjungos ribose ši vakcina dar nėra patvirtinta, tad Bendrijos gyventojams tenka laukti ir skaičiuoti nesibaigiančias mirtis toliau.

Jungtinės Valstijos suteikė leidimą

JAV vėlai penktadienį suteikė leidimą skiepyti žmones bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, atverdama kelią platinti šį preparatą visoje šalyje.

Prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo, kad pirmieji skiepijimai prasidės „greičiau nei per 24 valandas“.

„Suteikiu leidimą ekstremalios padėties sąlygomis vartoti „Pfizer-BioNTech“ vakciną nuo COVID-19“, – sakoma Maisto ir vaistų administracijos Denise Hinton vyriausiosios mokslininkės laiške „Pfizer“ vadovui.

D. Trumpas per „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame giria šį sprendimą.

„Pirmoji vakcina bus suleista greičiau nei per 24 valandas“, – sakė jis.

„Dėl mūsų partnerystės su [siuntų bendrovėmis] „FedEx“ ir UPS jau pradėjome gabenti vakciną į kiekvieną valstiją, kiekvienu adresu šioje šalyje“, – pridūrė jis. Prezidentas nurodė, kad valstijų gubernatoriai spręs, kurios žmonių grupės bus pradėtos skiepyti pirmiausiai.

JAV tapo šešta šalimi, patvirtinusia „Pfizer-BioNTech“ vakciną, sušvirkščiamą dviem dozėmis. Anksčiau tai padarė Jungtinė Karalystė, Bahreinas, Kanada, Saudo Arabija ir Meksika.

Jau kelios vakcinos yra sukurtos ir bandomos, pasaulį apėmus antrajai COVID-19 pandemijos bangai, dar smarkesnei už pirmąją, o patvirtintų aukų skaičiui sparčiai artėjant prie 300 000.

Sekite gruodžio 12 d. naujienas apie koronavirusą pasaulyje portale lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.