Italijoje – 12 030 naujų COVID-19 atvejų ir 491 mirtis, Ispanijoje pasveiko 104 metų motyeris

Italija per praėjusią parą užregistravo 491 mirtį nuo COVID-19 ir 12 030 naujų infekcijos atvejų, pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerija, rašo „Reuters“.

Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>V.Balkūno nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>T.Bauro nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>T.Bauro nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>AP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2020-12-14 21:06, atnaujinta 2020-12-15 10:31

Tai daugiau mirčių nei ankstesnę parą, kai infekcija nusinešė 484 gyvybes, tačiau mažiau naujų užsikrėtimų, ankstesnę parą patvirtinus 17 938 susirgimo atvejus.

Per pastarąją parą šalyje ištirti 103 584 mėginiai – daug mažiau nei sekmadienį, kai šis skaičius siekė 152 697.

Italijoje COVID-19 aukomis iš viso tapo 65 011 žmonių. Tai didžiausias mirčių nuo šios ligos skaičius Europoje ir penktas pagal dydį visame pasaulyje. Šalyje iki šios dienos taip pat patvirtinta 1,856 mln. užsikrėtimo atvejų.

Pirmadienio duomenimis, ligoninėse dėl infekcijos gydomų žmonių skaičius siekia 27 765, jis 30 didesnis nei ankstesnę parą. Į intensyviosios terapijos skyrius paguldyti dar 138 pacientai.

104 metų ispanė įveikė koronavirusą

104 metų Ispanijos gyventoja pasveiko nuo koronaviruso sukeliamos ligos. Tai pirmadienį pranešė televizijos kanalas „Antena 3“.

Jo žiniomis, moteris išrašyta iš Madrido ligoninės, kur praleido dvi savaites. Ji tapo 4 149-ąją medicinos įstaigos paciente, įveikusia Covid-19. Dabar šioje ligoninėje gydoma apie šimtą žmonių, kuriems diagnozuotas koronavirusas.

Nuo pandemijos pradžios Ispanijoje nustatyta daugiau kaip 1,7 mln. užsikrėtimo atvejų, per 47 tūkst. infekuotųjų mirė. Spalio 25 d. Ispanijos vyriausybė vėl įvedė šalyje aukštesnio lygio parengties režimą, kurio galiojimas pratęstas iki ateinančių metų gegužės mėnesio.

Kanadoje pirmoji vakcina nuo koronaviruso suleista slaugytojai

Kanadoje pirmoji vakcina nuo koronaviruso suleista Toronte dirbančiai slaugytojai, pranešė šalies televizijos stotys.

Anitai Quidangen injekcija suteikta šalyje prasidėjus didelio masto skiepijimo kampanijai, praėjus mažiau nei savaitei po to, kai šalyje buvo suteiktas leidimas naudoti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakciną nuo COVID-19.

Visuotinis savanoriškas Čekijos gyventojų testavimas dėl koronaviruso prasidės gruodžio 16-ąją

Visuotinis Čekijos gyventojų tyrimas greitaisiais antigenų testais dėl koronaviruso, kuris bus savanoriškas ir nemokamas, prasidės gruodžio 16-ąją.

Tai pirmadienį pranešė šalies sveikatos apsaugos ministro pavaduotoja, vyriausioji sanitarijos gydytoja Jarmila Ražova.

„Visuotinis savanoriškas ir nemokamas Čekijos gyventojams tyrimas antigenų testais dėl koronaviruso prasidės trečiadienį, – sakė ji. – Tokį sprendimą priėmė respublikos vyriausybė. Testavimas prasidės dviem dienomis anksčiau negu iš pradžių planavo Sveikatos apsaugos ministerija“.

Testavimas greitaisiais testais jau vyksta senelių namuose ir kitose Čekijos socialinės globos tarnybos įstaigose. Jis yra privalomas jų lankytojams ir darbuotojams. Pedagogams, dirbantiems įvairaus lygio ir nuosavybės formų mokyklose, valdžia taip pat apmoka testavimą, bet jiems jis yra tik rekomendacinio pobūdžio.

Čekijos premjeras Andrejus Babišas sekmadienį feisbuke pranešė, kad savanoriškas ir nemokamas šalies gyventojų testavimas antigenų testais dėl koronaviruso vyks iki 2021 metų sausio 15 d.

Čekijos parlamento Deputatų Rūmai (žemieji rūmai) praėjusį trečiadienį pratęsė nuo spalio 5 d. dėl koronaviruso galiojančią nepaprastąją padėtį iki gruodžio 23 d. Apie 10,7 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo pandemijos pradžios koronavirusas diagnozuotas 581 079 žmonėms, mirė 9 609 infekuotieji.

Čekijoje nuo trečiadienio taip pat uždrausta gerti alkoholinius gėrimus gatvėse ir pardavinėti alkoholį turgavietėse. Šalyje galioja kaukių režimas. Socialinių apribojimų pažeidėjams policija gali skirti baudas. Maksimali bauda fiziniams asmenims – 50 tūkst. kronų (apie 1 900 eurų), o juridiniams – 3 mln. kronų (apie 115 tūkst. eurų).

JT: mokytojai turėtų būti vieni pirmųjų žmonių, paskiepytų nuo COVID-19

Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) pirmadienį paragino vyriausybes suteikti mokytojams pirmenybę būti paskiepytiems naujosiomis vakcinomis nuo COVID-19 ir juos vertinti kaip priešakinio fronto darbuotojus.

Tokio raginimo sulaukta po to, kai Jungtinėse Valstijose, smarkiausiai koronaviruso pandemijos paveiktoje pasaulio valstybėje, pirmadienį prasidėjo masinis skiepijimas nuo šios ligos – pirmąja paciente tapo slaugytoja iš Niujorko valstijos.

„Kadangi matome teigiamą vakcinavimo procesų raidą, tikime, kad mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai turi būti laikomi prioritetine grupe“, – bendroje vaizdo žinutėje kartu su mokytojų organizacijos Tarptautinis švietimas (EI) vadovu Davidu Edwardsu sakė UNESCO vadovė Audrey Azoulay.

A. Azoulay ir D. Edwardsas sakė, kad dėl infekcijos plitimo uždarius mokyklas ir kitas švietimo įstaigas, „mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai išliko priešakiniame fronte.“

Mokyklų veiklai persikėlus į virtualią erdvę, jie „išrado naują būdą mokyti ir mokytis“, sakė organizacijų vadovai, pridurdami, kad kai mokyklos buvo atvertos, mokytojai „narsiai“ sugrįžo į klases.

Pabrėždamos, kad mokyklos yra „nepakeičiamos“, organizacijos UNESCO ir EI paragino mokytojus nuo koronaviruso skiepyti vienus pirmiausių.

JAV sieks iki 2020 m. pabaigos imunizuoti apie 20 mln. žmonių. Šalis masinio skiepijimo programą pradėjo po to, kai suteikė skubų leidimą naudoti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną nuo COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.