Prancūzija: traukinio keleivius užpuolęs marokietis nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Paryžius, gruodžio 17 d. (ELTA). Prancūzijos prisiekusiųjų teismas nuteisė kalėti iki gyvos galvos 31 metų Maroko pilietį Ayoubą El Khazzani, kuris 2015 metų rugpjūtį užpuolė keleivius greitajame traukinyje „Thalys“. Tai ketvirtadienį pranešė AFP.

 Prancūzija: traukinio keleivius užpuolęs marokietis nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzija: traukinio keleivius užpuolęs marokietis nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2020, 11:28 PM

Trims kitiems kaltinamiesiems šioje byloje skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 7 iki 27 metų. Anksčiau buvo pranešta, jog Ayoubas El Khazzani teismo procese pripažino visus faktus, susijusius su jo mėginimu įvykdyti teroro aktą eksprese.

2015 metų rugpjūtį marokietis paleido ugnį iš Amsterdamo į Paryžių važiavusio greitojo traukinio „Thalys“ vagone. Ekstremistas buvo ginkluotas automatu, kuris, laimė, užsikirto. Tai leido keliems keleiviams, tarp kurių buvo ir trys JAV kariškiai, sučiupti ir surišti teroristą. Vienas iš jų buvo sužeistas peiliu į ranką ir kaklą.

Policijos atstovai tada pareiškė, jog jei teroristui niekas nebūtų sutrukdęs, jo aukomis būtų tapę daug žmonių. Trys keleiviai patyrė sunkių šautinių žaizdų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.