Latvija stabdo susisiekimą su Nyderlandais, Čekija ir Lichtenšteinu Neteisėto vakarėlio dalyviai sulaukė baudų

Latvija penktadienį pranešė nuo ateinančios savaitės stabdysianti keleivinį susisiekimą su dar šešiomis šalimis, įskaitant Nyderlandus, Čekiją ir Lichtenšteiną, dėl didelio sergamumo koronavirusine infekcija, o sugrįžusiems iš visų Europos šalių, išskyrus Vatikaną ir Islandiją, reikės izoliuotis.

Sugrįžę į Latviją žmonės neturi izoliuotis 10 dienų tik tuo atveju, jeigu jie atvyko iš Europos šalies, kurioje pastarųjų 14 dienų sergamumas yra ne didesnis kaip 50 žmonių 100 tūkst. gyventojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sugrįžę į Latviją žmonės neturi izoliuotis 10 dienų tik tuo atveju, jeigu jie atvyko iš Europos šalies, kurioje pastarųjų 14 dienų sergamumas yra ne didesnis kaip 50 žmonių 100 tūkst. gyventojų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2021, 9:18 AM, atnaujinta Jan 2, 2021, 11:07 AM

Nuo pirmadienio bus draudžiamas reguliarus keleivinis susisiekimas su šalimis, kuriose 14 dienų kaupiamasis sergamumo rodiklis mažiausiai du kartus viršija Europos Sąjungos ir Europos ekonominės erdvės (EEE) vidurkį. Šiuo metu šis rodiklis yra 856,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Nuo praeito pirmadienio galioja reguliaraus keleivinio susisiekimo draudimas su Lietuva, Slovėnija, San Marinu, Nyderlandais, Čekija ir Lichtenšteinu, bet leista atnaujinti susisiekimą su Kroatija, Švedija ir Liuksemburgu.

Sugrįžę į Latviją žmonės neturi izoliuotis 10 dienų tik tuo atveju, jeigu jie atvyko iš Europos šalies, kurioje pastarųjų 14 dienų sergamumas yra ne didesnis kaip 50 žmonių 100 tūkst. gyventojų. Šiuo metu tokiomis šalimis laikomas tik Vatikanas ir Islandija.

Reikalavimas izoliuotis taip pat netaikomas atvykusiems iš Japonijos, Pietų Korėjos, Ruandos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Tailando ir Singapūro.

Latvijoje Naujųjų metų naktį surengto neteisėto vakarėlio dalyviai sulaukė baudų

Latvijos Siguldos miestelyje buvo skirtos griežtos baudos asmenims, dalyvavusiems vietos svečių namuose neteisėtai surengtose Naujųjų metų sutiktuvėse ir jas organizavusiems, nepaisant dėl COVID-19 grėsmės šalyje įvestos komendanto valandos, naujienų agentūrai BNS penktadienį pranešė policija.

Kiekvienas iš 11 dalyvių turės sumokėti po 500 eurų, o organizatorius – 2 tūkst. eurų baudą. Be to, renginį organizavusios įstaigos savininkui buvo iškelta administracinė byla.

Valstybės policija šventės naktį užfiksavo 1 500 nepaprastosios padėties pažeidimų.

Komendanto valandomis pareigūnai aptiko gatvėse 5 346 asmenis. Iš jų 1 779 turėjo pateisinamą priežastį išeiti iš namų.

Iš viso buvo pradėtos 1 136 administracinės teisės pažeidimo procedūros, dar šimtai bylų buvo ruošiamos – daugiausia dėl komendanto valandos taisyklių pažeidimų.

Šiais atvejais buvo skirtos 300–2 000 eurų baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.