Vokietijoje moteris apkaltinta sąmokslu smogti musulmonams, politikams ir aktyvistams

Vokietijoje vienai pilietei buvo pareikšti kaltinimai dėl planų įvykdyti ultradešiniųjų ideologija motyvuotą ataką bei kitų nusikaltimų, įtariant, kad ji gamino bombą, siekdama smogti musulmonams ir vietos politikams pietinėje Bavarijos žemėje, trečiadienį pranešė Miuncheno prokurorai.

Vokietijoje moteris apkaltinta sąmokslu smogti musulmonams, politikams ir aktyvistams.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vokietijoje moteris apkaltinta sąmokslu smogti musulmonams, politikams ir aktyvistams.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2021, 2:16 PM

Susanne G., kurios pavardė neskelbiama dėl privatumo įstatymo nuostatų, taip pat gali būti apkaltinta grasinimu susidoroti, ginklų kontrolės įstatymų pažeidimais ir kitais nusikaltimais. Moteris nuo sulaikymo dienos yra laikoma areštinėje.

Prokurorai įtaria, kad ji planavo surengti šaudynes ir panaudoti padegamąją bombą ne vėliau kaip 2020 metų gegužę, vadovaudamasi savo ksenofobiškomis ir ultradešiniosiomis pažiūromis.

Teigiama, kad iki sulaikymo rugsėjį Sussane G. iš interneto parsisiuntė informacijos apie bombų gamybą ir gavo tam reikalingų medžiagų, įskaitant benziną, fejerverkus ir degiklius.

Nuo 2019 metų gruodžio iki 2020-ųjų kovo įtariamoji galimai išsiuntė vienam Niurnbergo rajono politikui, vietos musulmonų bendrijos asociacijai ir pagalbos prieglobsčio prašytojams organizacijai šešis anoniminius laiškus su grasinimais nužudyti. Prie penkių iš tų laiškų buvo pridėta po vieną tikrą šovinį.

Anot teisėsaugos, 2020 metų vasarą moters akiratyje atsidūrė vietos policijos pareigūnai ir kitas vietos politikas. Įtariama, kad Susanne G. ėmė stebėti šiuos savo potencialius taikinius namuose ir automobiliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.