D. Trumpas siūlo respublikonams savo pagalbą

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketina ir ateityje aktyviai veikti Respublikonų partijoje. D. Trumpas turėjo „labai gerą ir nuoširdų“ pokalbį su respublikonų mažumos Atstovų Rūmuose lyderiu Kevinu McCarthy‘iu, pranešė jo komanda.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketina ir ateityje aktyviai veikti Respublikonų partijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketina ir ateityje aktyviai veikti Respublikonų partijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2021, 9:37 AM

Susitikime Floridoje abu jie kalbėjosi apie respublikonų tikslą 2022 metų Kongreso rinkimuose atsikovoti daugumą. Šiuo metu Atstovų Rūmuose ir Senate labai nežymią persvarą turi demokratai.

D. Trumpas pažadėjo K. McCarthy‘iui padėti respublikonams susigrąžinti daugumą Atstovų Rūmuose. „Prezidento D. Trumpo populiarumas dar niekad nebuvo toks didelis kaip dabar“, – sakoma jo komandos pranešime. Jo parama respublikonų kandidatams esą turi daugiau svorio nei „galbūt bet kokia kita parama anksčiau“.

Iš tikrųjų įvairūs partiečiai praėjusiais mėnesiais nusisuko nuo D. Trumpo, nes nebenorėjo taikstytis su atkakliu jo priešinimusi pripažinti pralaimėjimą rinkimuose. Tačiau pirmiausiai po Kapitolijaus šturmo, kurį sausio pradžioje surengė D. Trumpo šalininkai, daug respublikonų, tarp jų ir įtakingų, nutraukė santykius su juo. Kiti partiečiai savo ruožtu toliau remia D. Trumpą, be kita ko, greičiausiai dėl vis dar didelio jo šalininkų skaičiaus.

D. Trumpo susitikimas su K. McCarthy‘iu vyko ketvirtadienį D. Trumpo klube „Mar-a-Lago“ Palm Byče.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.