„Antivakserių“ mokslinė fantastika prajuokino B. Gatesą: tai beprotiška Prakalbo apie „čipavimą“

Vienas turtingiausių pasaulio žmonių Billas Gatesas jau ilgus dešimtmečius domisi planetą užklupusiomis pandemijomis. Milijonieriaus fondai išleido begalę pinigų, skirtų kovai su įvairiomis ligomis. Šiuo metu B.Gatesas investuoja įvairius išteklius kovai su koronavirusu, tačiau dalis pasaulio žmonių, vadinamų antivakseriais, vis dar tiki, kad amerikietis turi mįslingų kėslų.

 Billas Gatesas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Billas Gatesas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-03 20:36

„Neturiu net menkiausios idėjos, kaip tai prasidėjo“, – apie jį supančias konspiracijos teorijas ir tai, kad B.Gatesas koronaviruso skiepais neva čipuoja žmones, „USA Today“ kalbėjo amerikietis.

Pasak kompiuterinių technologijų genijaus, technologiškai čipuoti žmonių nėra įmanoma.

„Idėja, kad maža mikroschema, telpanti švirkšto adatoje, kažkokiu būdu galėtų būti naudojama žmonių stebėsenai ar kontrolei, nėra mokslas. Tai yra mokslinė fantastika, – juokiasi B.Gatesas. – Ir net jei tai būtų įmanoma, kam man to reikėtų? Ką aš su tuo veikčiau? Nesuprantu.“

B.Gatesas teigia, kad dalis pasaulio žmonių bijo vakcinų, mat sąmokslų teorijų skleidėjai, apsiginklavę melu, skleidžia tiesios neatitinkančias ir beprotiškas idėjas.

Tai turi neigiamos įtakos kovai su pandemija, kuri trunka beveik metus. 

B.Gatesas 2014 metais pasitraukė iš „Microsoft Corp“ pirmininko pareigų, o visa savo laiką ėmė skirti „Billo ir Melindos Gateso“ fondui, kuris pasauliniam atsakui į COVID-19 pandemiją paaukojo mažiausiai 1,75 mlrd. dolerių.

Tai apima paramą kai kuriems vakcinų gamintojams, diagnostiką ir galimą gydymą.

Nuo pandemijos internete pasklido milijonai sąmokslo teorijų, skatinančių klaidingą informaciją apie koronavirusą, jo kilmę ir kovos su virusu motyvus.

Tačiau mokslinių įrodymų tam nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.