Šiaurės Jemene per naktį įvykusius susirėmimus žuvo dešimtys žmonių

Irano remiamiems husiams sustiprinus atakas siekiant perimti paskutinę Jemeno vyriausybės kontroliuojama šiaurinį miestą, per praėjusią naktį įvykusius mūšius žuvo dešimtys žmonių, sekmadienį pranešė Jemeno pareigūnai.

Šiaurės Jemene per naktį įvykusius susirėmimus žuvo dešimtys žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Jemene per naktį įvykusius susirėmimus žuvo dešimtys žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2021, 3:37 PM

Anksčiau šį mėnesį husiai atnaujino savo kampaniją siekdami perimti naftos turtingą Maribo miestą, esantį už maždaug 120 kilometrų į rytus nuo sostinės Sanos. Šio miesto praradimas Jemeno valdžiai būtų tikra katastrofa.

Du vyriausybės karininkai pranešė, kad vyriausybės pusėje per pastarąją parą žuvo mažiausiai 16 karių, o 21 buvo sužeistas. Jų teigimu, husių pusėje žuvo „dešimtys žmonių“.

Husiai blokavo tiekimo grandines vienam rajonui, esančiam už 50 kilometrų į pietus niuo miesto, „siekdami apgulti Maribą“, sakė vienas iš šaltinių.

Kruvina kova dėl valdžios Jemene tarp Saudo Arabijos remiamos vyriausybės ir sostinę Saną bei didžiąją dalį šalies šiaurės kontroliuojančių husių sukilėlių verda nuo 2014 metų. Sukilėliai taip pat vis aktyviau rengia atakų prieš Saudo Arabiją ir dėl to sulaukia tarptautinės bendruomenės pasmerkimo.

Stebėtojai sako, kad husiai nori perimti Maribo kontrolę, kad turėtų svertų derybose su tarptautinės bendruomenės pripažįstama Jemeno vyriausybe. Jeigu sukilėliai perims šį miestą, jie kontroliuos visą Šiaurės Jemeną, o tai susilpnins vyriausybės derybines pozicijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.