Argentinos sveikatos apsaugos ministras atsistatydino dėl skiepijimo be eilės skandalo

Argentinos sveikatos apsaugos ministras penktadienį pateikė atsistatydinimo prašymą dėl skandalo, kilusio paaiškėjus, kad keli jo draugai be eilės pasiskiepijo nuo COVID-19.

 Argentinos sveikatos apsaugos ministras penktadienį pateikė atsistatydinimo prašymą dėl skandalo, kilusio paaiškėjus, kad keli jo draugai be eilės pasiskiepijo nuo COVID-19.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Argentinos sveikatos apsaugos ministras penktadienį pateikė atsistatydinimo prašymą dėl skandalo, kilusio paaiškėjus, kad keli jo draugai be eilės pasiskiepijo nuo COVID-19.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2021, 9:08 AM

Ginesas Gonzalesas Garcia apie atsistatydinimą iš sveikatos apsaugos ministro pareigų pranešė to pareikalavus šalies prezidentui Alberto Fernandezui.

„Reaguodamas į jūsų skubų prašymą, pateikiu prašymą atsistatydinti iš sveikatos apsaugos ministro pareigų“, – prezidentui skirtame laiške rašė 75-erių mediko išsilavinimą turintis G. G. Garcia.

Jo pareigas perims viena jo viceministrių 48-erių Carla Vizzotti, kuri buvo atsakinga už rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“ dozių užtikrinimą Argentinai.

Skandalas kilo po to, kai 71-erių žurnalistas Horacio Verbitskis radijui pasigyrė, kad dėl ilgametės draugystės su ministru jis Sveikatos apsaugos ministerijoje galėjo pasiskiepyti nuo COVID-19.

Argentinoje kol kas buvo skiepijami tik sveikatos apsaugos darbuotojai, o Buenos Airių provincijoje trečiadienį pradėta vyresnių nei 70 metų žmonių skiepijimo kampanija.

Vietos žiniasklaida skelbė, kad Sveikatos apsaugos ministerijoje skiepus gavo ir daugiau vyriausybei artimų žmonių.

A. Fernandezas, kuris buvo paskiepytas stebint kameroms, taip siekiant paraginti argentiniečius skiepytis, nurodė savo personalo vadovui paprašyti ministro atsistatydinimo, sakė pareigūnai.

44 mln. gyventojų turinti Argentina nuo pandemijos pradžios yra užfiksavusi 2 mln. COVID-19 atvejų, iš kurių daugiau kaip 50 tūkst. buvo mirtini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?