A. Lukašenkos lėktuvas buvo neįleistas į Ukrainos oro erdvę

Aliaksandro Lukašenkos lėktuvas nebuvo įleistas į Ukrainos oro erdvę, rašo belsat.eu. Baltarusijos autoritarinis lyderis buvo pakeliui į Sočį, tačiau dėl šio Ukrainos sprendimo jam reikėjo gerokai nukrypti nuo kurso.

A. Lukašenka.<br> AP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-23 17:29, atnaujinta 2021-02-24 13:25

Viena iš priežasčių, kodėl taip įvyko, yra A. Lukašenkos pasisakymai prieš Kijevą.

A. Lukašenka į Rusiją išskrido vasario 19 dieną. Jis buvo apsistojęs slidinėjimo kurorte Krasnaja Poliana netoliese Sočio, jame susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Maskvos duomenimis, per pokalbius aptarta tolesnė santykių tarp abiejų šalių plėtra, ypač – ekonomikos ir energetikos klausimais. Baltarusijos ekonomika yra smarkiai priklausoma nuo Rusijos.

Abiejų šalių vadovai pastarąjį kartą buvo susitikę rugsėjį, taip pat – Sočyje. Tuomet V. Putinas finansiškai silpnai kaimynei pažadėjo milijardinį kreditą.

Rusija ir Baltarusija penktadienį pasirašė susitarimą, kuriuo remiantis, Minskas savo naftos produktų eksportą galės vykdyti per Rusijos uostus Baltijos jūroje. Šis žingsnis laikomas reakcija į kaimyninių Baltijos valstybių paskelbtas sankcijas Baltarusijai.

Po rugpjūčio 9 dieną vykusių suklastotų prezidento rinkimų Baltarusijoje kilo masiniai protestai, per kuriuos sulaikyta per 30 000 žmonių, šimtai sužeista, neišvengta ir žuvusiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.