J. Borrelis: ES laikysis nuomonės, kad Rusija nori konfrontuoti

Europos Sąjungos Taryba priėjo prie išvados, kad Rusija nusiteikusi konfrontuoti su Bendrija, ir nustatė tris savo politikos Rusijos atžvilgiu stulpus, pirmadienį sakė ES užsienio politikos vadovas Josephas Borrellis.

ES užsienio politikos vadovas Josephas Borrellis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
ES užsienio politikos vadovas Josephas Borrellis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2021, 7:26 AM

„Tarybos nariai sutarė dėl bendro vertinimo, kad Rusija krypsta autoritarizmo link ir tolsta nuo Europos. Ministrai Rusijos pastarojo meto atsakymus ir veiksmus vieningai įvertino kaip signalą, kad ji nesuinteresuota bendradarbiauti su Europos Sąjunga“, – sakė J. Borrellis spaudos konferencijoje Briuselyje, surengtoje pasibaigus Užsienio reikalų tarybos posėdžiui.

„Neabejotina, kad Rusijos požiūris parodė visoms Europos valstybėms – tiek jau įsitikinusioms, kad reikia imtis tolesnių priemonių, tiek delsusioms – kad mūsų santykiai yra konfrontaciniai, nes Rusija to nori“, – pridūrė jis.

J. Borrellis pranešė, kad bloko narių užsienio reikalų ministrai pademonstravo vienybę santykių su Rusija klausimu ir susitarė strategiją Rusijos atžvilgiu grįsti trimis kryptimis pagal 2016 metais priimtus ir ne kartą patvirtintus „penkis principus“.

Pirma, bus stengiamasi atremti Rusijos veiksmus tais atvejais, kai ji pažeidžia žmogaus teises ir teisinės valstybės principus. Antra, reikės atlaikyti Rusijos spaudimą, įskaitant dezinformaciją ir kibernetines atakas, o trečia, bus siekiama bendradarbiauti su partneriais Rusijoje Bendrijai rūpimais klausimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.