Nežmoniškas motinos elgesys: trimetę dukrelę numarino po šaltu dušu

Lenkiją sukrėtė nežmoniškas, mirtį sukėlęs motinos elgesys su lovytę prišlapinusia trimete dukrele.

 ​Lenkiją sukrėtė nežmoniškas, mirtį sukėlęs motinos elgesys su lovytę prišlapinusia trimete dukrele.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Lenkiją sukrėtė nežmoniškas, mirtį sukėlęs motinos elgesys su lovytę prišlapinusia trimete dukrele.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

2021-02-24 22:01, atnaujinta 2021-02-26 08:21

Trisdešimtmetė Klodzko miesto gyventoja kaip bausmę dukrelei skyrė uždarymą penkioms minutėms dušo kabinoje po šalto vandens čiurkšle. Atgal į lovą parnešta mergaitė ėmė vemti, mėlynuoti ir prarado sąmonę, o skubiai iškviestiems medikams mažylės gyvybės išgelbėti nebepavyko.

Policija moterį suėmė vienam mėnesiui, o prokuratūra iškėlė jai bylą dėl ypatingai žiauraus dukrelės kankinimo, sukėlusio netyčinę jos mirtį. Suimtas nebuvo, tačiau teismo neišvengs ir motinos sugyventinis, kuris nereagavo į trimetės kankinimą duše.

Pora augino vieną bendrą vaiką, dešimties mėnesių mergaitę, o 3 ir 8 metų dukrų moteris buvo susilaukusi nuo kitų partnerių. Motiną uždarius į areštinę, dvi dukros buvo nuvežtos į vaikų namus, o sugyventiniui teismas uždraudė jas lankyti.

Šią šeimą socialinės tarnybos buvo įtraukusios į stebimų šeimų sąrašą. Po tragedijos aštuonmetė dukra tardytojams prasitarė, jog tai nebuvo pirmas kartas, kai motina šaltu dušu kankino trimetę mažylę.

Dienraštis „Gazeta Wyborcza“ paviešino, jog mamai buvo nustatytas lengvas protinis atsilikimas ir ji gaudavo neįgalumo pašalpą. Po tregedijos moteris policininkams pareiškė, jog ją, užaugusią vaikų namuose, šaltu dušu visada bausdavo po apsišlapinimo, todėl tokį metodą taikė ir savo vaikams, nemanydama, kad tai blogai.

Po tragedijos aštuonmetė Kinga tardytojams patvirtino, jog motina šaltu dušu vaikystėje kankino ir ją. Kinga išdavė, jog mama vaikams delnu užvoždavo, ką įtarė ir policininkai, ant mirusios Hanios užpakaliuko radę mušimo žymes.

Klodzko prokuroras Janas Salackis pareiškė, jog teisminės medicinos ekspertai tirs tikslias trimetės mirties priežastis, nes įtariama, kad žūtį galėjo sukelti ir širdies liga. Ekspertai tirs ir tai, ar Hanios mama nesirgo pogimdyvine depresija.

Lenkijos medikai tvirtina pastebintys, jog dėl COVID-19 įvestas priverstinis užsidarymas namuose blogina psichinių ligonių būseną.

Namo Klodzke, kuriame įvyko tragedija, kaimynai liudija, jog po trečio vaiko gimimo trisdešimtmetė dažnai atrodė prislėgta ir nevaldanti emocijų.

Bydgoštės miesto teismas prieš pusmetį atsisakė į kalėjimą pasiųsti keturiasdešimtmetę Stelą F. kuri nužudė prieš du mėnesius gimusius dvynukus. Ekspertai nustatė, jog moteris sirgo stiprios formos pogimdyvine depresija ir nusikaltimo metu buvo nepakaltinama.

Sulaukusi akimirkos, kai vyras kelioms valandoms išėjo iš namų, Stela F. vonioje nuskandino dvynukus ir, puošniai juos aprengusi, paguldė į lovytę. Po to pati pasipuošė, išgėrė didelį kiekį raminamų vaistų ir atsigulė šalia vaikučių.

Stela F. gyva liko vien todėl, jog į neužrakintą butą kiaušinių pasiskolinti užėjo kaimynė, kuri skubiai iškvietė medikus. Tačiau dvynukų išgelbėti šiems nebepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.