Vienoje Graikijos migrantų stovyklų bandė susideginti nėščia moteris

Graikijoje antradienį iš ligoninės buvo išrašyta aštuntą mėnesį nėščia prieglobsčio prašytoja afganė, kuri savaitgalį migrantų stovykloje Lesbo saloje bandė susideginti, pranešė Migracijos ministerija.

Migrantų stovykla Lesbo saloje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantų stovykla Lesbo saloje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2021, 8:10 AM, atnaujinta Feb 25, 2021, 9:25 AM

26 metų moteris sekmadienį išvedė du savo vaikus iš palapinės ir ją padegė, taip bandydama susideginti pati, sakė policija.

Kiti stovyklos gyventojai, policininkai ir ugniagesiai padėjo užgesinti liepsnas, nurodoma pranešime.

Per apžiūrą ligoninėje paaiškėjo, kad moteris turi psichologinių problemų, nes jos prašymas perkelti ją į Vokietiją buvo atmestas. Vis dėlto šaltinis ministerijoje sakė, kad tai buvo nesusipratimas ir kad pareigūnai prašė jos likti Graikijoje, kol gims jos vaikas, bet ji to nesuprato.

Moteris turi prisistatyti į prokuratūrą pagrindiniame Lesbo mieste Mitilėnėje, nes yra kaltinama savo palapinės padegimu, sakė policija.

Laikina stovykla Lesbe, kur gyvena 6 tūkst. prieglobsčio prašytojų, buvo paskubomis įrengta gaisrams sunaikinus liūdnai pagarsėjusią salos Morijos stovyklą, kuri buvo labiausiai perpildyta Europoje.

Stovyklos gyventojai ir migrantų teisių gynėjai smerkia tai, ką vadina žiemą prastėjančiomis sąlygomis šioje laikinoje stovykloje.

Antradienį po gaisro kitoje, į šiaurę nuo Atėnų esančioje pabėgėlių stovykloje buvo rastas negyvas vaikas. Tai naujausias iš virtinės tokių incidentų pabėgėlių stovyklose Graikijoje.

Viduržemio jūroje be žinios dingusiais laikoma dešimtys migrantų

Centrinėje Viduržemio jūros dalyje, Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) duomenimis, be žinios dingusiais laikoma dešimtys migrantų.

Maždaug prieš savaitę iš Libijos pakrantės 120 vyrų ir moterų laiveliu pajudėjo ES sienos kryptimi ir po 15 valandos juos ištiko nelaimė. Netrukus po to laivas „Vos Triton“ išgelbėjo 80 migrantų, tačiau kiti greičiausiai žuvo.

Gyvybės neteko daug žmonių, pareiškė organizacija.

Išgelbėti žmonės dabar prie Italijos Porto Empedoklės uosto laukia, kad galėtų palikti „Vos Triton“ laivą.

IOM duomenimis, nuo metų pradžios Viduržemio jūroje jau žuvo 160 migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.