Pandemijos gniaužtuose atsidūrusi Estija paskelbė naujus apribojimus dėl koronaviruso

Estijoje pirmadienį įsigaliojo nauji apribojimai dėl koronviruso, jų reikės laikytis bent jau iki kovo 28 d. Tai pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

Estijoje pirmadienį įsigaliojo nauji apribojimai dėl koronviruso, jų reikės laikytis bent jau iki kovo 28 d.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Estijoje pirmadienį įsigaliojo nauji apribojimai dėl koronviruso, jų reikės laikytis bent jau iki kovo 28 d.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2021, 9:35 AM, atnaujinta Mar 1, 2021, 12:25 PM

Vyriausybės sprendimu, nuo kovo 1 d. vyresniųjų klasių moksleiviai mokysis nuotoliniu būdu. Jaunesniųjų klasių moksleiviai mokysis kontaktiniu būdu, taip pat bus tęsiamos kontaktinės individualios konsultacijos ir pamokos specialiųjų poreikių turintiems mokiniams.

Taip pat nuo kovo 1 d. įvedamas draudimas organizuoti renginius patalpose, tarp kurių – viešos pamaldos, kino seansai, teatro vaidinimai ir koncertai. Sporto treniruotėse patalpose galės dalyvauti ne daugiau kaip vienas žmogus ir treneris, lauke grupę gali sudaryti ne daugiau kaip 10 žmonių.

Vandens pramogų parkai, baseinai ir saunos bus uždaryti. Viešojo maitinimo įstaigos galės aptarnauti klientus iki 18 val. užtikrindamos fizinį atstumą. Prekybos centrų savininkai turės samdyti papildomus apsaugos darbuotojus, kurie tikrins, kaip laikomasi saugumo reikalavimų.

Estijoje nuo koronaviruso pandemijos pradžios nustatyta 65 tūkst. užsikrėtimo atvejų, mirė 589 infekuotieji. Šalyje vakcinacija prasidėjo praėjusių metų gruodžio 27 d., iki šiol dviem vakcinos dozėmis paskiepyti 33 927 žmonės.

Estijoje nustatyti 1 028 nauji koronaviruso infekcijos atvejai, mirė devyni žmonės

Šalyje praėjusią parą nustatyti 1 028 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai, mirė devyni anksčiau užsikrėtę asmenys, penktadienį pranešė Sveikatos taryba.

Per parą buvo atlikta 4 900 koronaviruso testų, net 21 proc. jų rezultatų buvo teigiami.

Per dvi savaites patvirtintų COVID-19 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų, skaičius dabar siekia 1 035.

Dėl infekcijos šalies ligoninėse šiuo metu gydomi 563 pacientai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.