Rusija: Berlynas ir Paryžius turi paveikti Ukrainą

Rusija paragino Vokietiją ir Prancūziją siekti, kad pastaruoju metu Rytų Ukrainoje kilęs smurto protrūkis nepaaštrėtų, praneša agentūra „Reuters“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2021, 4:11 PM

Esam rimtai sunerimę dėl įvykių prie kontaktinės linijos tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos vyriausybinių dalinių, sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas. Todėl Berlynas ir Paryžius esą turi pasinaudoti savo įtaka Ukrainos vyriausybei. Rusija, anot D. Peskovo, jau kalbasi su separatistais, kad įtampa būtų mažinama. Esą viliamasi, jog tą patį padarys ir Normandijos ketverto partneriai, kad nebūtų peržengta raudona linija. Priešingu atveju priešiški veiksmai vėl gali pratrūkti visa jėga.

Vokietijos, Prancūzijos, Rusijos ir Ukrainos lyderiai pastaraisiais metais vadinamajame Normandijos formate ne kartą aptarė Ukrainos konfliktą. Ukrainos ir Rusijos santykiai yra įtempti.

Ukraina ir Vakarai kaltina vyriausybę Maskvoje finansiškai ir ginklais remiant separatistus Rytų Ukrainoje. Be to, Rusija 2014 metais aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį – to užsienis nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.