Bado streiką paskelbusio graikų ekstremisto D. Kufodino būklė pablogėjo

Garsiam graikų ekstremistinės kairiųjų grupuotės „Lapkričio 17-oji“ nariui Dimitriui Kufodinui, kalinčiam už nužudymus ir beveik prieš du mėnesius paskelbusiam bado streiką, pasireiškė ūmus inkstų nepakankamumas, penktadienį pranešė ligoninė, kurioje gydomas kalinys.

Per pastarąsias porą savaičių Graikijoje reguliariai vyko protestai solidarizuojantis su D. Kufodinu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per pastarąsias porą savaičių Graikijoje reguliariai vyko protestai solidarizuojantis su D. Kufodinu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2021, 2:23 PM

Ligoninės teigimu, personalas ėmėsi „visų būtinų priemonių“, tačiau netaiko priverstinio maitinimo, nes, pasak Graikijos gydytojų sąjungos, tai būtų laikoma kankinimu.

63 metų D. Kufodinas atlieka kelias įkalinimo iki gyvos galvos bausmes už 11 žmogžudysčių, o bado streiką pradėjo sausio 7 dieną.

Penktadienį jo advokatė Ioanna Kurtovic Graikijos žiniasklaidai teigė, kad jos klientas dviejų šeimos gydytojų prašymu sutiko, kad jam į veną būtų leidžiamas serumas.

D. Kufodinas siekia būti perkeltas iš kalėjimo Lamijoje centrinėje Graikijoje į kitą griežto režimo kalėjimo Atėnuose, arčiau jo šeimos.

Dėl pablogėjusios sveikatos būklės sausio pabaigoje jis buvo perkeltas į Lamijos ligoninę, o pastarąsias dvi savaites buvo kritinės būklės.

Ketvirtadienį teismas atmetė jo prašymą atidėti bausmę ir nusprendė, kad kalinio sveikata pablogėjo ne dėl ligos, o dėl sprendimo pradėti bado streiką.

Penktadienį policija, remdamasi galiojančiais apribojimais dėl COVID-19 ir siekdama išsklaidyti šimtus protestuotojų Atėnų centrinėje Konstitucijos aikštėje, panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas.

Per pastarąsias porą savaičių Graikijoje reguliariai vyko protestai solidarizuojantis su D. Kufodinu.

D. Kufodinas, buvęs garsiausias kraštutinių kairiųjų grupuotės „Lapkričio 17-osios“ žudikas, kalėjime kali jau 18 metų.

Tarp vienuolikos jo aukų, nužudytų 1980–2000 metais, yra įstatymų leidėjas Pavlosas Bakojanis, kuris buvo Atėnų mero Kosto Bakojanio tėvas ir ministro pirmininko Kiriako Micotakio svainis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.