Premjerė: Estija dėl plintančios britiškosios COVID-19 atmainos gali įvesti karantiną

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas socialiniuose tinkluose pirmadienį paskelbė, kad dėl COVID-19 susidariusi padėtis šiaurinės Estijos ligoninėse yra kritinė ir, jeigu britiškoji koronaviruso atmaina išties sparčiai plinta, šalyje artimiausioje ateityje turi būti įvestas griežtas karantinas.

Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2021, 5:12 PM, atnaujinta Mar 8, 2021, 5:14 PM

„Kasdien daugėja naujų COVID-19 pacientų, kurie sunkiai kvėpuoja, karščiuoja ir jiems reikia gydytojų, slaugių ir slaugytojų dėmesio bei paramos. Nors lovų skaičius COVID-19 pacientams yra didinamas, kada nors bus pasiekta riba. Nors mes ieškome papildomos darbo jėgos ligoninėms, tačiau prisidėti gali ir privalo kiekvienas iš mūsų (užtikrindamas), kad naujų infekcijos atvejų nebūtų“, – kalbėjo K. Kallas.

„Mane pasiekė informacija apie vadinamosios britiškosios COVID-19 atmainos greitesnį plitimą Estijoje, nei buvo manoma iki šiol. Žymiai didesnį. Britiškoji atmaina yra labiau agresyvi ir užkrečiama nei kitos, ir tai akivaizdžiai paaiškina tokį greitą naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimą Estijoje. Jeigu ši informacija, kurią dabar tikriname, pasitvirtins, tai reiškia, kad mums teks artimiausiu metu uždaryti šalį“, – parašė premjerė.

Pasak vyriausybės vadovės, visi vaikai ir jaunuoliai, kurie gali mokytis nuotoliniu būdu, turi būti perversti į nuotolinį mokymą, o visos vietos, kur vyksta žmonių kontaktai, tai yra prekybos ir maitinimo įstaigos, pramogų ir viešųjų renginių vietos, turi būti uždarytos siekiant apriboti kontaktus ir apsaugoti darbuotojus, kurie negali likti namuose.

„Mes dar neišmokome gyventi su šiuo virusu taip, kad galėtume toliau kuo saugiau gyventi įprastą gyvenimą, todėl plataus masto suvaržymai yra būtini. Tuo metu, kai visuomenė bus izoliuota, mes tikimės pagrindinį dėmesį skirtai vakcinacijai, kad apsaugotume kuo daugiau žmonių nuo šios pavojingos ligos“, – nurodė K. Kallas.

Premjerės nuomone, būtina įvesti šiuos apribojimus: švietimo įstaigos, įskaitant jaunesniąsias pagrindinių mokyklų klases, turi pereiti prie nuotolinio mokymo, išskyrus specialių poreikių turinčius vaikus ir su jais dirbančias įstaigas, o taip pat tuos atvejus, kai yra pateisinamos priežastys išimtims užtikrinant, kad vaikų skaičius mokyklose yra ribotas ir saugus.

Tai pat reikia uždaryti visas parduotuves, išskyrus vaistines, maisto prekių ir gyvūnų prekių parduotuves, optikas, leidžiant prekybą lauke arba įvažiuojamosiose parduotuvėse. Maitinimo paslaugų įmonės turi būti uždarytos, maistą turėtų būti leidžiama pardavinėti tik išsinešimui, sakė premjerė.

Pasak K. Kallas, užsiimti sportu būtų leidžiama tik vienam asmeniui, be trenerio ar partnerio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.