Kremlius nerimauja dėl padėties Mianmare, augančio žuvusių civilių skaičiaus

Maskvai kelia nerimą padėtis Mianmare, ypač augantis žuvusių civilių gyventojų skaičius, sakė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

Kremlius nerimauja dėl padėties Mianmare, augančio žuvusių civilių skaičiaus.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kremlius nerimauja dėl padėties Mianmare, augančio žuvusių civilių skaičiaus.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2021, 2:22 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 11:05 AM

„Mūsų vertinimu, padėtis kelia nerimą, nerimaujame dėl ateinančios informacijos, kad daugėja aukų tarp civilių gyventojų. Tai mums kelia nerimą“, – sakė Vladimiro Putino atstovas.

„Atidžiai stebime, kas ten vyksta“, – pridūrė jis.

Mianmare tęsiasi neramumai dėl vasario 1 dieną įvykdyto karinio perversmo. Protestuotojai reikalauja paleisti sulaikytą šalies civilinę lyderę Aung San Suu Kyi ir gerbti 2020 metų rinkimų rezultatus, o naujasis režimas griežtomis priemonėmis slopina protestus. Jungtinių Tautų duomenimis, jau žuvo daugiau kaip 70 demonstrantų, daugiau kaip 2 tūkst. buvo sulaikyti.

Įstatymų leidžiamoji, vykdomoji ir teismų valdžia Mianmare dabar priklauso ginkluotųjų pajėgų vadui Minui Aungui Hlaingui, o prezidento pareigas eina viceprezidentas Myintas Swe.

Šalyje vieniems metams paskelbta nepaprastoji padėtis, Aung San Suu Kyi, prezidentas Winas Myintas ir kiti aukšto rango pareigūnai sulaikyti už 2020 metų lapkritį įvykusių rinkimų rezultatų „klastojimą“.

Įvykius Mianmare pasmerkė tarptautinė bendrija. JAV paskelbė apie sankcijas Mianmaro ginkluotųjų pajėgų vadui ir grupei kitų karininkų, taip pat Gynybos ministerijai, Vidaus reikalų ministerijai ir dviem komercinėms organizacijoms.

Didžioji Britanija taip pat svarsto galimybes skelbti sankcijas dėl padėties Mianmare, o JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasmerkė smurtą protestuotojų atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.