Bolivijos eksprezidentė J. Anez sulaikyta atliekant tyrimą „dėl perversmo“

Bolivijos buvusi laikinoji prezidentė Jeanine Anez anksti šeštadienį buvo areštuota dėl 2019 metų politinės krizės, kai pakeitė savo pirmtaką Evo Moralesą, pranešė vienas vyriausybės ministras.

Bolivijos buvusi laikinoji prezidentė Jeanine Anez anksti šeštadienį buvo areštuota dėl 2019 metų politinės krizės, kai pakeitė savo pirmtaką Evo Moralesą, pranešė vienas vyriausybės ministras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Bolivijos buvusi laikinoji prezidentė Jeanine Anez anksti šeštadienį buvo areštuota dėl 2019 metų politinės krizės, kai pakeitė savo pirmtaką Evo Moralesą, pranešė vienas vyriausybės ministras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2021, 12:36 PM

„Informuoju Bolivijos žmones, kad p. Jeanine Anez jau sulaikyta ir šiuo metu yra policijos rankose“, – socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“ pranešė Carlosas Eduardo del Castillo.

Konservatyvios politikės arešto orderis dėl kaltinimų terorizmu, antivyriausybine veikla ir sąmokslu, susijusių su įtariamu perversmu, buvo išduotas po to, kai ji 2019-ųjų lapkritį pakeitė E. Moralesą, pabėgusį iš šalies per masinius protestus prieš jo perrinkimą.

Buvę ministrai, rėmę metus dirbusią jos laikinąją vyriausybę, taip pat sulaikomi, pranešė žiniasklaida.

C. E. del Castillo pasveikino policiją su „puikiai“ atliktu darbu vykdant „istorinę užduotį dėl teisingumo“ Bolivijos žmonėms.

J. Anez tviteryje paskelbė arešto orderį, pasak jos, išduotą prokuratūros, ir prirašė: „Politinis persekiojimas prasidėjo“. Vėlesnėse tviterio žinutėse ji vėl smerkė arešto orderį.

Prokuratūra orderio viešai nepaskelbė.

Bolivijos televizijos reportaže buvo matyti didelės policijos pajėgos prie jos namų šiauriniame Trinidado mieste, taip pat sulaikomi energetikos eksministras Rodrigo Guzmanas ir teisingumo eksministras Alvaro Coimbra.

Buvusi senatorė J. Anez prezidento postą laikinai užėmė po E. Moraleso pabėgimo, jam praradus ginkluotųjų pajėgų paramą per smurtinius protestus prieš jo perrinkimą nekonstitucinei ketvirtai kadencijai.

Keli aukštus postus užėmę E. Moraleso sąjungininkai taip pat pabėgo, todėl J. Anez tuomet liko aukščiausio rango senatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.