Loterijos „Mega Millions“ 1,05 mlrd. dolerių prizą laimėjo keturi žmonės iš Mičigano

Keturių narių loterijos klubas iš vieno Detroito priemiesčio laimėjo loterijos „Mega Millions“ 1,05 mlrd. dolerių (879,9 mln. eurų) prizą ir po mokesčių gaus 557 mln. dolerių (466,77 mln. eurų), penktadienį pranešė pareigūnai.

Ketvertuko iš Ouklando apygardos vardai neskelbiami. Jų klubas „Wolverine FLL Club“ turėjo vienintelį prizą laimėjusį bilietą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ketvertuko iš Ouklando apygardos vardai neskelbiami. Jų klubas „Wolverine FLL Club“ turėjo vienintelį prizą laimėjusį bilietą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2021, 12:40 PM

Laimėtojai su organizatoriais susisiekė praėjus kelioms savaitėms po sausio 22-ąją įvykusio lošimo ir nusprendė visus pinigus pasiimti iškart, o ne dalimis. Todėl jiems skiriama 776 mln. dolerių suma, kuri po mokesčių sumažėjo iki maždaug 557 mln., paskelbė kompanija „Michigan Lottery“.

Ketvertuko iš Ouklando apygardos vardai neskelbiami. Jų klubas „Wolverine FLL Club“ turėjo vienintelį prizą laimėjusį bilietą.

„Tokie pinigai paveiks ištisas mūsų klubo narių šeimų kartas. Planuojame toliau gyventi kukliai ir aukoti labdarai Mičigano pietryčiuose“, – laimėtojų vardu sakė advokatas Kurtas Panousesas (Kurtas Panusesas).

1,05 mlrd. dolerių „aukso puodas“ yra didžiausias per „Michigan Lottery“ istoriją ir trečias pagal dydį Jungtinėse Valstijose. „Mega Millions“ žaidžiama 45 valstijose, sostinėje Vašingtone ir Mergelių Salose.

Laimingas bilietas buvo nupirktas paskutinę akimirką vienoje „Kroger“ bakalėjos krautuvėje Detroito priemiestyje Novajuje.

„Vienas klubo narys pamatė skelbimą, kad „aukso puodas“ siekia 1 mlrd. dolerių, ir prisiminė, kad jie dar nenusipirko bilietų, tad jie užsuko į „Kroger“, – sakė K. Panousesas. – Kai loši, aišku, svajoji laimėti, bet tikrovė neįtikima.“

„Kroger“ paskelbė, kad 50 tūkst. dolerių savo komisinių paaukos ne pelno organizacijai „Food Bank Council of Michigan“.

Iškart po lošimo buvo daug spėlionių, kad laimėjo mokytojų grupė iš Novajaus, bet vietos pradinės mokyklos direktorius Davidas Ascheris tuos gandus paneigė.

„Šiandien visi pasirodė darbe, o tai tikrai gerai, – dvi dienos po lošimo sakė D. Ascheris. – Šiandien jiems visiems nupirkau spurgų, kurios, regis, taip pat padėjo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.