Po opozicijos areštų Rusijoje JAV ragina nutraukti „persekiojimą“

Rusijos policijai šeštadienį sulaikius apie 200 žmonių, Maskvoje susirinkusių į nepriklausomų savivaldos deputatų suvažiavimą, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas paragino nutraukti „nepriklausomų balsų persekiojimą“.

„Raginame nutraukti nepriklausomų balsų persekiojimą“, – parašė A. Blinkenas socialiniame tinkle „Twitter“.<br>AP/Scanpix nuotr.
„Raginame nutraukti nepriklausomų balsų persekiojimą“, – parašė A. Blinkenas socialiniame tinkle „Twitter“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2021, 9:28 AM

Rusijos policija nuolat vaiko opozicijos protestus, tačiau masiniai savivaldos deputatų sulaikymai per suvažiavimą Maskvoje neturi precedento.

„Raginame nutraukti nepriklausomų balsų persekiojimą“, – parašė A. Blinkenas socialiniame tinkle „Twitter“.

Anot jo, „Rusijos vyriausybė abejotinais pagrindais sulaikė beveik 200 savivaldos lyderių ir politikų“, įskaitant politinius aktyvistus Vladimirą Kara-Murzą ir Juliją Galiaminą.

Iš daugiau kaip 50 šalies regionų susirinkę opozicijos politikai ir aktyvistai per suvažiavimą – pirmąjį tokio pobūdžio forumą – ketino aptarti rugsėjį vyksiančius parlamento ir vietos valdžios rinkimus.

Rusijos policija šeštadienį pareiškė, jog sulaikyti suvažiavimo dalyviai įtariami „sanitarijos ir epidemiologijos reikalavimų pažeidimu“, ir nurodė, kad tarp jų buvo „nepageidaujamų organizacijų“ narių.

Dalis sulaikytų aktyvistų šeštadienio vakare pranešė, kad jie buvo paleisti, tačiau jiems buvo liepta vėliau atvykti į teismą.

 

Tuo tarpu įkalinto Kremliaus oponento Aleksejaus Navalno bendražygiai pareiškė, kad valdžia siekia didinti spaudimą savo kritikams prieš rugsėjį vyksiančius rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.