Rumunijoje protestai prieš ribojamąsias priemones virto susirėmimais su pareigūnais

Naktį į antradienį Bukarešte ir kituose Rumunijos miestuose protesto akcijos prieš ribojamųjų priemonių, susijusių su koronaviruso plitimu, griežtinimą virto susirėmimais su pareigūnais. Tai pranešė Rumunijos radijas.

Protesto akcijas organizavo parlamentinė nacionalistinė partija „Aljansas už rumunų susivienijimą“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Protesto akcijas organizavo parlamentinė nacionalistinė partija „Aljansas už rumunų susivienijimą“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-30 10:19, atnaujinta 2021-03-30 10:22

Po vidurnakčio Rumunijos sostinėje dalis protestuotojų ėmė mėtyti akmenis ir butelius į žandarus. Jie daužė parduotuvių vitrinas, niokojo autobusų stoteles. Pareigūnai panaudojo ašarines dujas ir sulaikė kelias dešimtis chuliganų.

Incidentų per manifestacijas užfiksuota ir kituose šalies miestuose – Krajovoje, Galacyje, Breiloje, Sibiu.

Protesto akcijas organizavo parlamentinė nacionalistinė partija „Aljansas už rumunų susivienijimą“, manifestacijoje Bukarešte dalyvavo jos lyderis Georgė Simionas. Neoficialiais duomenimis, į protesto manifestaciją Pergalės aikštėje pirmadienį susirinko apie 5 tūkst. žmonių.

Protestai prieš ribojamųjų priemonių griežtinimą Rumunijoje vyksta jau dvi dienas paeiliui. Protestuotojai pirmadienį kaltino valdžią žmogaus teisių ir laisvių pažeidinėjimu, „sanitarine diktatūra“, skandavo antivyriausybinius šūkius, degino medicinines kaukes, sprogdino petardas. Akcijos tęsėsi ir po 22 val., nors buvo prasidėjusi komendanto valanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.