Latvijoje per Velykas surengtas beveik 50 žmonių vakarėlis: dalyviams gresia didelės baudos

Latvijos televizija praneša, kad šalyje COVID-19 saugumo taisyklių pažeidimų skaičius per Velykų savaitgalį padvigubėjo.

 Latvijos televizija praneša, kad šalyje COVID-19 saugumo taisyklių pažeidimų skaičius per Velykų savaitgalį padvigubėjo.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvijos televizija praneša, kad šalyje COVID-19 saugumo taisyklių pažeidimų skaičius per Velykų savaitgalį padvigubėjo.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2021, 12:29 PM

Metų pradžioje, netrukus po Naujųjų metų švenčių, Latvijoje buvo užfiksuotas didelis koronaviruso protrūkis, nes daugelis negalėjo susilaikyti nuo artimųjų lankymo.

Ar šis scenarijus pasikartos Latvija pamatyt per ateinančias kelias savaites, tačiau policija teigia, kad šiuo metu taisyklės buvo pažeidžiamos dažniau nei įprastai.

Kai kuriais atvejais pažeidimai buvo gana dideli. Tarp jų – vakarėlis, kuriame dalyvavo beveik 50 žmonių.

Šiuo metu, dėl pandemijos, Latvijoje naktinių klubų veikla yra uždrausta, tačiau kai kurie gudrūs gyventojai nuomojamuose butuose yra įrengę trumpus pogrindinius klubus.

Vieną tokių Rygos policija atrado viename pastate Martina gatvėje. Kaimynai skundėsi dėl garso viename iš lofto butų. Policijai atvykus, niekas neatidarė durų.

„Per gretimą butą užlipome ant stogo, o per stogą atėjome į terasą, kur ir vyko vakarėlis. Namuose buvo pritemdytos šviesos, viskas įrengta taip, kaip tikrame naktiniame klube“, – sakė Rygos savivaldybės policijos vyriausiasis inspektorius Romansas Kozlinskis.

Kaip vėliau nustatyta, bute lankėsi 47 asmenys nuo 17 iki 24 metų. Kai kurie bandė pasprukti nuo policijos ir pasislėpti ant stogo, tačiau jie buvo surasti.

Visiems dalyviams gresia baudos nuo 100 iki 1000 eurų.

Buto savininkai jį išnuomojo jaunam vyrui, kuris teigė esąs vienas su savo mergina. Tačiau tai buvo melas – jis suorganizavo renginį, į kurį net prekiavo bilietais.

„Buvo nustatytas 15 eurų mokestis, kurį mokėjo visi žmonės. Atsižvelgiant į tai, kad buto nuomos kaina buvo 337 eurai, o jo „pajamos“ – 700 eurų, vyro grynasis pelnas buvo apie 400 eurų. Geras verslas!“ – sakė policijos atstovas.

Policijai atvykus, organizatorius jau buvo dingęs kartu su visais pinigais. Dabar jo ieško policija.

Per Velykas Latvijos policija užfiksavo net 857 administracinius nusižengimus dėl epidemiologinės saugos pažeidimų. „Jei vidutiniškai kasdien užfiksuojame 140 administracinių teisės pažeidimų, per šias šventes jų buvo beveik 300“, – sakė valstybės policijos viršininko pavaduotojas Normunds Krapsis.

Parengta pagal LSM inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.