Šiaurės Korėjos lyderis: šalis atsidūrusi blogiausioje per istoriją padėtyje

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas per didžiulę politinę konferenciją Pchenjane kreipdamasis į tūkstančius eilinių valdančiosios partijos narių pripažino, kad šalis niekada anksčiau nėra buvusi tokioje blogoje padėtyje kaip dabar. 

Antradienį savo kreipimesi šalies lyderis taip pat pažėrė kritikos partijos skyriams už neįvardytus „trūkumus“, kuriuos būtina nedelsiant pašalinti, kad būtų užtikrintas „sveikas ir tvarus“ partijos vystymasis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Antradienį savo kreipimesi šalies lyderis taip pat pažėrė kritikos partijos skyriams už neįvardytus „trūkumus“, kuriuos būtina nedelsiant pašalinti, kad būtų užtikrintas „sveikas ir tvarus“ partijos vystymasis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-07 10:58

Ekspertai sako, kad Kim Jong Unas tikriausiai išgyvena sudėtingiausią laikotarpį per savo valdymo dešimtmetį. Dėl koronaviruso pandemijos uždarytos sienos ir stichinės nelaimės, dėl kurių šalis pernai prarado nemažą dalį derliaus, dar labiau padidino žalą ekonomikai, sugniuždytai dešimtmečius trunkančios nesėkmingos politikos ir skaudžių tarptautinių sankcijų, paskelbtų dėl draudžiamų ginkluotės programų.    

Valstybinė naujienų agentūra KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas minėtą komentarą išsakė antradienį atidarydamas valdančiosios Darbininkų partijos skyrių sekretorių susitikimą. 

“Žmonių gyvenimo lygio gerinimas... netgi atsidūrus blogiausioje padėtyje, kurioje būdami turime įveikti beprecedentį skaičių iššūkių, priklauso nuo skyrių, vietinių partijos organizacijų vaidmens“, – sakė Kim Jong Unas.    

Jis paragino partijos narius įgyvendinti sausį partijos suvažiavime priimtus sprendimus. Tame suvažiavime Kim Jong Unas pažadėjo dėti pastangas sustiprinti šalies karinius pajėgumus bei branduolinį arsenalą ir pristatė naują penkerių metų ekonomikos plėtros planą.

Suvažiavimas įvyko praėjus keliems mėnesiams po svarbios politinės konferencijos, kurioje Kim Jong Unas atvirai pripažino, kad ankstesni ekonomikos planai nebuvo sėkmingi.

Antradienį savo kreipimesi šalies lyderis taip pat pažėrė kritikos partijos skyriams už neįvardytus „trūkumus“, kuriuos būtina nedelsiant pašalinti, kad būtų užtikrintas „sveikas ir tvarus“ partijos vystymasis.     

Partijos skyriai, kuriuos sudaro nuo 5 ir 30 narių, yra mažiausi partijos struktūriniai vienetai, prižiūrintys darbą ir gamyklose ir kitose vietose. Šis tinklas yra svarbus Darbininkų partijos valdžios užtikrinimo įrankis. Pastarąjį kartą skyrių sekretorių konferencija vyko 2017 metais.   

Kim Jong Uno pradėtą ambicingą diplomatiją su ankstesniu JAV prezidentu Donaldu Trumpu sužlugdė nesutarimai, kokie turėtų būti Šiaurės Korėjos denuklearizacijos žingsniai mainais į sankcijų sušvelninimą.       

Pchenjanas kol kas atmeta naujojo JAV prezidento Joe Bideno administracijos bandymus atnaujinti kontaktus, tvirtindamas, kad pirmiausia Vašingtonas turi atsisakyti savo „priešiškos“ politikos. Didindama spaudimą Šiaurės Korėja praėjusį mėnesį po metų pertraukos atnaujino balistinių raketų bandymus.    

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.