Paryžius sulaukė gėdingo titulo: vadovai tikina, kad tai – „šmeižto kampanija“

Paryžius internete tapo „šiukšlių miestu“. Valdininkai tai įvardija kaip „šmeižto kampaniją“ ir tvirtina, kad kai kurios nuotraukos buvo senos arba darytos prieš surenkant šiukšles.

 Paryžius buvo išvadintas šiukšlių miestu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Paryžius buvo išvadintas šiukšlių miestu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 1:51 PM

Įpykę paryžiečiai apkaltino merą aplaidumu – kai kurie dalijosi vaizdais, kuriuose matyti purvinos ir suniokotos miesto teritorijos.

„#Saccageparis“ (šiukšliadėžėje esantis Paryžius) žymė tviteryje buvo viena populiariausių per Velykas, kai žmonės rodė perpildytų šiukšliadėžių ir grafičių vaizdus.

Socialistė merė Anne Hidalgo pateko į daugelio internetinių kritikų, kaltinančių ją leidus gatvėms tapti šiukšlynais, akiratyje.

„Paryžius daugelį metų nebuvo šviesos miestas. @Anne_Hidalgo pavertė jį atviru sąvartynu!“ – rašė vienas tviterio vartotojas.

Politinė merės varžovė Marine Le Pen taip pat smogė M. Hidalgo ir tviteryje parašė, kad nuotraukos buvo „nacionalinė kančia, palaužianti Paryžiaus mylėtojų širdis“.

Tačiau kai kurie „Twitter“ vartotojai teigė, kad kampanija buvo politinė ataka prieš merę, o Paryžiaus savivaldybė tai pavadino „šmeižto kampanija“.

Ji pasidalijo kelių šiukšlių surinkėjų nuotraukomis, taip pat patraukliais Paryžiaus vaizdais.

„Kiekvieną dieną miesto darbuotojai stengiasi, kad Paryžius būtų gražesnis, ir jie tai daro gerai. Ačiū jiems“, – sakoma pranešime.

Paryžiaus savivaldybė tviteryje taip pat parašė, kad ši problema būdinga daugeliui Prancūzijos miestų, ir tvirtino, kad kai kurios nuotraukos buvo senos arba padarytos prieš surenkant šiukšles.

Taip pat paminėta, kad dėl COVID-19 10 proc. atliekų tvarkymo darbuotojų negali dirbti.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.