Indonezijoje 6 balų žemės drebėjimas pareikalavo mažiausiai vienos gyvybės

Netoli Indonezijos krantų šeštadienį įvykęs 6 balų žemės drebėjimas pareikalavo mažiausiai vieno žmogaus gyvybės ir apgadino pastatų Javos saloje, pranešė pareigūnai.

Indonezijoje 6 balų žemės drebėjimas<br>Scanpix nuotr.
Indonezijoje 6 balų žemės drebėjimas<br>Scanpix nuotr.
Dalį Indonezijos ir Rytų Timoro nusiaubęs ciklonas pasieks Australiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Dalį Indonezijos ir Rytų Timoro nusiaubęs ciklonas pasieks Australiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 2:51 PM

JAV Geologijos tarnybos duomenimis, požeminių smūgių, užfiksuotų apie 14 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku, epicentras buvo maždaug už 45 km į pietvakarius nuo Rytų Javos provincijos miesto Malango, o jo židinys glūdėjo 82 km gylyje.

Indonezijos žemės drebėjimų ir cunamių centro vadovas Rahmatas Triyono sakė, kad šis žemės drebėjimas cunamio nesužadino, bet perspėjo žmones vengti būti arti stačių šlaitų ir uolų dėl žemės nuošliaužų ir griūčių grėsmės.

Rytų Javos Lumadžango rajone akmenų griūtis užmušė motociklu važiavusią moterį ir smarkiai sužalojo jos vyrą, televizijai „MetroTV“ sakė šiose regentystės administracijos vadovo pavaduotoja Indah Amperawati. Iš šio rajono taip pat gauta pranešimų apie keletą apgadintų namų.

Televizijos reportažuose matyti keliuose miestuose Rytų Javoje iš prekybos centrų ir kitų pastatų išbėgantys išsigandę žmonės.

Nacionalinė paieškų ir gelbėjimo agentūra paskelbė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti apgadinti namai ir kiti pastatai, įskaitant vienos ligoninės lubas Blitaro mieste, esančiame šalia Malango. Pareigūnai teberenka informaciją apie žalos mastą ir galimus nukentėjusius paveiktoje teritorijoje.

Kelis milijonus gyventojų turinčiame Malange buvo juntamas smarkus kratymas.

Požeminiai smūgiai „buvo gana stiprūs ir ilgai tęsėsi“, naujienų agentūrai AFP sakė šio miesto gyventoja Ida Magfiroh.

„Viskas siūbavo“, – pridūrė ji.

Indonezija, priklausanti vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“, kur susiduria tektoninės plokštės, dažnai patiria žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

2018 metais per 7,5 balo žemės drebėjimą ir jo sukeltą cunamį Palu uostamiestyje Sulavesio saloje žuvo arba dingo daugiau kaip 4,3 tūkst. žmonių.

2004 metų gruodžio 26-ąją katastrofinis 9,1 balo žemės drebėjimas smogė prie Sumatros salos krantų ir sukėlė milžinišką cunamį, regione pareikalavusį apie 220 tūkst. žmonių gyvybių, įskaitant apie 170 tūkst. žuvusių Indonezijoje. Ši gaivalinė nelaimė buvo viena pražūtingiausių iš iki šiol dokumentuotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.