Saudo Arabijoje dėl „tėvynės išdavimo“ įvykdyta egzekucija trims kariams

Saudo Arabijoje šeštadienį buvo įvykdyta mirties bausmė trims kariams, apkaltintiems „tėvynės išdavimu“ kolaboruojant su priešu, nors nebuvo patikslinta, su kuriuo.

Saudo Arabijoje buvo įvykdyta mirties bausmė trims kariams, apkaltintiems „tėvynės išdavimu“ kolaboruojant su priešu, nors nebuvo patikslinta, su kuriuo.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Saudo Arabijoje buvo įvykdyta mirties bausmė trims kariams, apkaltintiems „tėvynės išdavimu“ kolaboruojant su priešu, nors nebuvo patikslinta, su kuriuo.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 2:45 PM

Valstybinė naujienų agentūra SPA identifikavo šiuos tris vyrus kaip Gynybos ministerijoje dirbusius kariškius.

Informacijos apie tai, kaip jie padėjo karalystės priešams, nebuvo paskelbta. Saudo Arabija šiuo metu kariauja Jemene su Irano remiamais husių sukilėliais. Rijadas taip pat laiko Teheraną pagrindiniu savo priešininku regione.

Pasak karalystės valdžios, teismas pripažino minimus tris vyrus kaltais, o vėliau paskelbtu karališkuoju įsaku jiems buvo skirta mirties bausmė.

Žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ duomenimis, Saudo Arabija 2019 metais užėmė trečią vietą pasaulyje pagal įvykdytų egzekucijų skaičių po Kinijos ir Irano. Užpernai karalystėje mirties bausmė buvo įvykdyta 184 asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.