Anglijoje sušvelninti karantino apribojimai – atsidaro barai ir restoranai Jungtinėje Karalystėje nuo COVID-19 jau paskiepyti daugiau kaip 7 mln. žmonių

Anglija pirmadienį ėmėsi pirmųjų žingsnių normalaus gyvenimo atnaujinimo link – barams ir restoranams buvo leista iš dalies atsidaryti.

Koronavirusas Jungtinėje Karalystėje.<br>PA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Jungtinėje Karalystėje.<br>PA/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Jungtinėje Karalystėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Jungtinėje Karalystėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Jungtinėje Karalystėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Jungtinėje Karalystėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-04-12 08:29, atnaujinta 2021-04-12 09:25

Barų ir restoranų Anglijoje lankytojai dabar gali užsisakyti gėrimų ir maisto lauko terasose. Nepaisant atšalusios temperatūros, tai vis tiek atnešė nemažai džiaugsmo tokio pobūdžio verslams.

„Bus nuostabu vėl matyti visus klientus, susitikti su vietiniais“, – žurnalistams sakė Louise Porter, „The Crown Inn“ vadovė Šiaurės Anglijoje.

Veiklą atnaujins ir kirpėjai bei barzdaskučiai.

Nebūtinų prekių parduotuvėse taip pat prognozuojamas klientų antplūdis, verslininkams siekiant sumažinti COVID-19 protrūkio nulemtus nuostolius.

Anglijoje leista atsidaryti ir patalpose esantiems sporto klubams, baseinams, bibliotekoms bei zoologijos sodams. Padaugėjo ir viešbučių užsakymų, žmonėms skubant užsakyti keliones šalies viduje.

Premjeras Borisas Johnsonas pastarąjį apribojimų švelninimą pavadino „dideliu žingsniu į priekį laisvės link“.

„Manau, kad tai reiškia didelį palengvėjimą verslininkams, kurių verslai tiek ilgai buvo uždaryti. Taip pat ir visiems kitiems gyventojams – tai puiki proga ir vėl daryti dalykus, kuriuos mėgstame ir pasiilgome“, – teigė premjeras.

Vis dėlto gyventojai raginami mėgstama veikla užsiimti gryname ore, vis dar siekiant apsisaugoti nuo artimų kontaktų viduje.

Jungtinėje Karalystėje nuo COVID-19 jau paskiepyti daugiau kaip 7 mln. žmonių

Jungtinėje Karalystėje nuo pandeminio koronaviruso jau paskiepyti daugiau kaip 7 mln. žmonių, pranešė šalies premjeras B.Johnsonas

„Šiuo metu pilnai paskiepyti jau daugiau kaip 7 mln. žmonių“, – parašė vyriausybės vadovas socialiniame tinkle „Twitter“.

Anot B. Johnsono, šeštadienį daugiau kaip 475 tūkst. britų buvo paskiepyti antrąja vakcinos nuo COVID-19 doze – tai rekordinis per vieną dieną vakcinuotų žmonių skaičius.

Pirmąją skiepų nuo COVID-19 dozę šalyje jau gavo daugiau kaip 60 proc. suaugusiųjų.

Nuo pandemijos pradžios Didžiojoje Britanijoje užregistruota daugiau kaip 4,3 mln. užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų, įskaitant daugiau kaip 127 tūkst. mirties atvejų. Šie skaičiai yra vieni didžiausių pasaulyje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.