Baltieji rūmai: JAV neturi nieko bendra su incidentu Irano branduoliniame objekte

Baltieji rūmai pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos neturi nieko bendra su tuo, ką Iranas vadina „sabotažo“ aktu šalies Natanzo branduoliniame objekte.

JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Joe Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 8:10 PM

„JAV jokiu būdu prie to neprisidėjo, – žurnalistams sakė spaudos sekretorė Jen Psaki. – Nieko negalime pridurti, kalbant apie spėliones apie priežastis ir pasekmes.“

Tuo metu Europos Sąjunga įspėjo vengti bet kokių veiksmų, galinčių sužlugdyti derybas, kuriomis siekiama sugrąžinti Jungtines Valstijas į tarptautinį susitarimą dėl Irano branduolinės programos.

Irano atominės energijos organizacija (IAEO) anksčiau pirmadienį pareiškė, kad požeminiam Natanzo branduoliniam objektui netoli Teherano išvakarėse smogė „nedidelis sprogimas“, o vyriausybė pavadino tai Izraelio „sabotažo“ aktu.

„Incidentas įvyko elektros skirstymo centre. Įvyko nedidelis sprogimas „, – naujienų agentūrai „Tasnim“ sakė IAEO atstovas Behrouzas Kamalvandi, pridurdamas, kad „nukentėjusius sektorius galima greitai pataisyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.