V. Putinas: Rusija turi išlikti „galinga kosmoso srityje“ XXI a.

Rusijai pirmadienį minint 60-ąsias pirmojo žmogaus skrydžio į kosmosą metines, prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija turi išlikti galinga valstybe kosmoso srityje.

Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2021, 7:52 PM

Nors Rusijos kosmoso pramonė pastaraisiais metais susidūrė su sunkumais ir patyrė nesėkmių seriją, Jurijaus Gagarino išsiuntimas į kosmosą 1961 m. balandžio 12 d. išlieka dideliu nacionaliniu pasididžiavimu.

V. Putinas, apsilankęs šalies pietuose esančioje vietoje, kur po 108 minučių skrydžio aplink Žemę nusileido J. Gagarinas, nurodė savo vyriausybei daryti daugiau, kad Maskva galėtų išlaikyti savo poziciją kosmoso srityje.

„Rusija turi išlaikyti savo, kaip galingos šalies branduolinės energetikos ir kosmoso srityse, statusą XXI amžiuje“, – teigė V. Putinas.

„Mes išanalizuosime, ką reikia nuveikti, siekiant sustiprinti mūsų poziciją šioje strateginėje pramonėje“, – pridūrė prezidentas.

V. Putinas taip pat nurodė peržiūrėti svarbiausius projektus ir suformuoti naują kosmoso plėtros stategiją artimiausiam dešimtmečiui.

J. Gagarino skrydžio diena Rusijoje kasmet minima kaip Kosmonautikos diena. Šiemet jos minėjimui šalies valdžios institucijos negailėjo pastangų – televizijoje nuolatos transliuojama su šia data susijusi medžiaga, piešiniais išpuošti įvairūs pastatai ir rengtos lazerių projekcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.