Sankt Peterburge dėl didžiulio gaisro istoriniame fabrike sulaikyti du asmenys

Rusijos teisėsauga antradienį sulaikė du asmenis, reaguodama į didžiulį gaisrą, nuniokojusį istorinę gamyklą Sankt Peterburge, ugniagesiams tebemėginant užgesinti liepsnas.

Sunkius nusikaltimus nagrinėjantis Tyrimų komitetas pranešė iškėlęs baudžiamąją bylą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sunkius nusikaltimus nagrinėjantis Tyrimų komitetas pranešė iškėlęs baudžiamąją bylą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 5:47 PM

Rusijos antrajame pagal dydį mieste esančiame raudonų plytų „Nevskaja manufaktura“ pastate pirmadienį kilo kelis aukštus apėmęs gaisras. Ugnis pražudė vieną ugniagesį, o du jo kolegos buvo hospitalizuoti dėl sunkių nudegimų.

Gaisras siautėjo ir antradienį 500 kv. m plote, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija ir pridūrė, kad gesinant liepsnas ir šalinant griuvėsius dalyvavo beveik 40 ugniagesių.

Sunkius nusikaltimus nagrinėjantis Tyrimų komitetas pranešė iškėlęs baudžiamąją bylą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir pridūrė, jog pareigūnai sulaikė „Nevskaja manufaktura“ generalinį direktorių bei jo pavaduotoją.

Tyrėjai nustatė „daugybę pažeidimų“, susijusių su priešgaisrine sauga, ir pareiškė, kad vadovybė „tikrai žinojo“, jog patalpų nebuvo galima eksploatuoti.

Jų vertinimu, liepsnos iš viso apėmė apie 4 tūkst. kv. m plotą, be to, įgriuvo didelė stogo dalis, o ugnis net persimetė į netoliese augusius medžius.

Šiame pastate, kurį Sankt Peterburgo valdžia yra įtraukusi į kultūros paveldo sąrašą, XIX amžiuje buvo įsikūrusi viena didžiausių Rusijos tekstilės įmonių.

Pastaraisiais metais tam tikrose pastato dalyse tebebuvo gaminami audiniai, o kitos patalpos buvo nuomojamos biurams ar buvo apleistos.

Rusijoje gaisrų įvyksta gana dažnai dėl pasenusios infrastruktūros ir saugos normų nepaisymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.