JAV, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija rengia derybas dėl Afganistano

Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrai trečiadienį surengs derybas dėl Afganistano, Vašingtonui paskelbus planą visus savo karius iš šios šalies išvesti iki rugsėjo 11-osios.

JAV, JK, Prancūzija ir Vokietija rengia derybas dėl Afganistano.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
JAV, JK, Prancūzija ir Vokietija rengia derybas dėl Afganistano.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 1:14 PM

„Pagrindinis dėmesys derybose bus skirtas Afganistanui. Kiti klausimai, kuriuos ketinama aptarti, yra dabartiniai įvykiai prie Ukrainos ir Rusijos sienos ir branduolinis susitarimas su Iranu“, – sakoma Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Po vadinamojo ketverto susitikimo bus surengtos platesnės NATO gynybos ir užsienio reikalų ministrų derybos.

Pasak JAV pareigūnų, prezidentas Joe Bidenas trečiadienį oficialiai paskelbs, kad visi amerikiečių kariai iš Afganistano bus išvesti iki 2001 metų rugsėjo 11-osios atakų 20-ųjų metinių, taip užbaigiant ilgiausią Amerikos karą. Sprendimas priimtas nepaisant didėjančių nuogąstavimų dėl Talibano pergalės.

Anksčiau trečiadienį Vokietijos gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer sakė, kad atsižvelgiant į JAV grafiką NATO pajėgų išvedimo galima tikėtis rugsėjį.

„Visuomet sakydavome: ten eisime drauge ir iš ten išeisime drauge, – visuomeninei televizijai ARD sakė ministrė. – Aš už tvarkingą išvedimą, štai kodėl manau, kad mes (NATO) šiandien dėl to sutarsime.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.