Italija pradės švelninti dėl COVID-19 įvestus apribojimus balandžio 26 d.

Italijos premjeras Mario Draghis penktadienį pranešė, kad jo šalis pradės švelninti dėl koronaviruso įvestus apribojimus balandžio 26 d.

Italijos premjeras Mario Draghis penktadienį pranešė, kad jo šalis pradės švelninti dėl koronaviruso įvestus apribojimus balandžio 26 d. <br>123rf nuotr.
Italijos premjeras Mario Draghis penktadienį pranešė, kad jo šalis pradės švelninti dėl koronaviruso įvestus apribojimus balandžio 26 d. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-16 22:04

„Priimdama šiandienos sprendimą, vyriausybė sąmoningai rizikuoja, remdamasi gerėjančiais duomenimis“, – teigė M. Draghis, tačiau įspėjo, kad šalies epidemiologinė situacija išlieka rimta.

Premjeras teigė, kad vyriausybė iš pradžių sutelks dėmesį į atvirose erdvėse vykdomos veiklos atnaujinimą. Pavyzdžiui, restoranai, veikiantys tose šalies vietose, kur pranešama apie nedidelį sergamumą, galės vėl aptarnauti klientus lauke.

M. Draghis taip pat paskelbė, kad artimiausiomis savaitėmis bus sušvelninti judėjimui šalies viduje taikomi apribojimai.

60 mln. gyventojų turinčioje Italijoje sergamumas tolygiai mažėja, tačiau išlieka ganėtinai aukštas. Ketvirtadienį tarnybos pranešė apie per 24 val. užfiksuotus beveik 17 tūkst. naujų infekcijų ir 380 mirčių.

M. Draghio penktadienį pristatytas ribojimų švelninimo planas bus įgyvendintas keliomis dienomis anksčiau nei buvo planuota. Iš pradžių esami apribojimai turėjo galioti iki balandžio 30 d.

Sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza penktadienį teigė, kad rengiami kitų apribojimų švelninimo planai, įskaitant priemones, susijusias su viešaisiais baseinais ir sporto salėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.