JAV įspėjo V. Putiną, jei A. Navalnas mirs

JAV prezidento Joe Bideno nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas sekmadienį įspėjo, kad Rusija sulauks „pasekmių“, jei mirs pataisos kolonijoje bado streiką paskelbęs Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas.

A.Navalnas<br> Scanpix nuotr.
A.Navalnas<br> Scanpix nuotr.
 Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje: A. Navalnas „nemirs kalėjime“ .<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje: A. Navalnas „nemirs kalėjime“ .<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2021, 6:48 PM, atnaujinta Apr 18, 2021, 7:27 PM

„Kalbant apie konkrečias priemones, kurių imsimės, svarstome įvairias priemones. Šiuo metu neketinu apie tai viešai kalbėti, tačiau mes pranešėme, kad jei p. Navalnas mirs, bus pasekmių“, – televizijai CNN sakė jis.

Vasario mėnesį įkalintas aršiausias prezidento Vladimiro Putino oponentas kovo 31 dieną paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

A. Navalnui dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmė skirta dėl senos bylos, kurioje politikas apkaltintas pinigų grobstymu, o bausmę jis atlieka pataisos kolonijoje Pokrovo mieste, esančiame maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

Sureagavo ir Rusijos atstovas

Sekmadienį transliuotojui BBC pareiškė Rusijos ambasadorius Londone.

Garsiausias prezidento Vladimiro Putino oponentas, 44 metų A. Navalnas kovo 31 dieną pradėjo bado streiką, reikalaudamas tinkamo medikamentinio gydymo dėl nugaros skausmų bei tirpstančios rankos ir kojos.

„Žinoma, jis nemirs kalėjime, bet galiu pasakyti, kad p. Navalnas elgiasi kaip chuliganas“, – pareiškė Rusijos ambasadorius Andrejus Kelinas.

„Viso to tikslas yra atkreipti į save dėmesį – kai jis sako, kad šiandien skauda kairė ranka, o rytoj – jau koja“, – kalbėjo diplomatas.

A. Navalnas buvo areštuotas sausio mėnesį, grįžęs į Rusiją iš Berlyno, kur buvo gydomas dėl apnuodijimo. Kremliaus kritiko teigimu, pasikėsinimą į jo gyvybę surengė Maskva.

Šeštadienį A. Navalno asmeniniai gydytojai pranešė, kad opozicionieriaus sveikatos būklė sparčiai blogėja ir pareikalavo, kad kalėjimo pareigūnai nedelsiant leistų jiems apžiūrėti pacientą.

„Jei jis elgsis normaliai, turės galimybę būti paleistas anksčiau laiko“, – britų transliuotojui kalbėjo A. Kelinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.